Cel mai mic notebook din lume vine de la UMID, anul viitor

Competitia pentru crearea celui mai mic si, in acelasi timp, destept computer portabil pare sa nu se mai sfarseasca. In fiecare an, un producator lanseaza pe piata ceva nou si... mai mic...

Competitia pentru crearea celui mai mic si, in acelasi timp, destept computer portabil pare sa nu se mai sfarseasca. In fiecare an, un producator lanseaza pe piata ceva nou si... mai mic decat modelele precedente.

Incepand de anul viitor, cel mai mic notebook din lume nu va mai fi Asus Eee PC si nici MSI Wind sau alte modele "vechi", ci noul notebook anuntat de UMID, firma care a creat, impreuna cu Asus, modelul Eee PC.

Cu o greutate de numai 315 grame, notebook-ul produs de coreenii de la UMID este "garnisit" cu un procesor Intel Atom la 1,33 GHz, memorie RAM de 1 GB si pana la 32 GB pe hard-disk-ul SSD (Solid State Drive).


Ba, mai mult, "micutul" se mai poate lauda cu o camera foto de 1,3 MegaPixeli, ecranul tactil (!) cu diagonala de 4,8 inci si rezolutie de 1.024 x 600 pixeli, conectivitate Bluetooth, WiBro, WiMAX, HSDPA, WiFi.

Producatorul nu a dat detalii despre dimensiunile exacte ale acestui PC ultra-portabil, insa ecranul de nici 5 inci poate fi un bun "indicator".

Notebook-ul de la UMID poate rula Windows Vista, XP sau Linux. Cu toate acestea, nu se stie exact cand va fi lansat (stim doar ca in 2009), in ce tara (pana sa ajunga la noi, probabil ca va mai trece ceva timp) si nici cat va costa.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod