Mircea Radu aduce Raiul în bucătărie: Rețeta lui de lipii delicioase

Prezentatorul de la TVR se descurcă bine în bucătărie. El le-a povestit admiratorilor săi de pe Facebook cum a frământat singur aluatul pentru lipii.

Știristul în vârstă de 46 de ani a postat și câteva fotografii care dovedesc că nu se face de râs când gătește.

"Nimic în lumea asta nu are mirosul şi gustul lipiilor făcute de mine. Iar când fărâmiţezi brânza telemea, dintr-aia densă şi sărată, peste lipia caldă şi muști... Ei bine, da, aşa cred eu că e în Rai", a scris Mircea Radu.



Cum mulți dintre cei care au citat postarea l-au rugat să le ofere rețeta, prezentatorul le-a făcut pe plac. El le-a mulțumit pentru aprecieri și le-a oferit rețeta de lipii "a la Mircea Radu": "Reţeta e: 500 gr făină, 300 ml apă călduţă, 2 linguri de ulei de măsline, 7 grame drojdie uscată, adică un pliculeţ, 1 linguriţă de sare, jumătate linguriţă de zahăr sau miere, eu am pus miere.

Se frământă până ce coca devine elastică şi nu se mai lipeşte de degete. Se lasă acoperită 90 de minute. Se încălzeşte cuptorul la 260 grade. Se taie coca în bucăţi mici de jumătate de pumn, să zic aşa, se întind cu făcălețul. Se fac de grosime 1/2 cm, se pun pe o tavă în cuptorul încălzit şi, în 4-5 minute, le veţi vedea umflate. Le scoateţi şi gata! Puneţi brânza telemea pe ele şi... aşa arată Raiul", a scris el.



"Mircea, mulţumesc pentru reţetă! Fetelor, vă imaginaţi voi ce bine se simte Mircea că noi, o mulţime de femei, îi cerem reţeta de lipii? Mircea, noi toate îţi mulţumim!!!"
, "Vreau în Rai!", i-au mulțumit două admiratoare.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
21 Ianuarie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod