Marc Jacobs părăseşte casa Vuitton

Creatorul de modă american a părăsit casa Louis Vuitton, a anunţat patronul grupului LVMH, Bernard Arnault, pentru cotidianul Women's Wear Daily (WWD).
Marc Jacobs, care îşi prezintă miercuri cea mai recentă colecţie la Paris, s-a aflat timp de 16 ani la conducerea casei Louis Vuitton, o marcă extrem de profitabilă care contribuie din plin la succesul financiar al grupului LVMH, lider mondial pe piaţa produselor de lux, notează agenţia Mediafax.

Informaţia a fost confirmată pentru WWD de Marc Jacobs şi de asociatul său, Robert Duffy.

Marc Jacobs a luat decizia de a părăsi casa Vuitton pentru a se ocupa de propriile afaceri şi pentru a pregăti lansarea la bursă a propriei mărci.
Casa sa de modă este deţinută, parţial, de LVMH, Robert Duffy şi el însuşi.

Succesorul lui Marc Jacobs la conducerea casei Vuitton nu a fost deocamdată desemnat. Potrivit zvonurilor din industria modei, cele mai mari şanse le are designerul Nicolas Ghesquière, care a plecat de la casa Balenciaga (deţinută de grupul Kering) în noiembrie 2012, după o colaborare care a durat 15 ani.

Contractul lui Marc Jacobs, care a început să lucreze pentru casa Vuitton în 1997, urma să expire peste câteva săptămâni.
Ultimul său contract cu casa Vuitton a fost reînnoit în 2012 doar pentru o perioadă de un an, informează Mediafax.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod