Mădălina Ghenea, premiată pentru un rol

Românca a fost recompensată la al doilea rol din carieră. Vezi ce premiu a primit la Festivalul de la Roma.

Fotomodelul Mădălina Ghenea a primit premiul "Sorriso diverso Roma 2012", pentru rolul interpretat în filmul "Razzabastarda" de Alessandro Gassman, distincţie acordată de o asociaţie culturală în contextul Festivalului Internaţional de Film de la Roma.

Filmul "Razzabastarda" de Alessandro Gassman a fost prezentat în premieră la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Roma, care s-a desfăşurat în perioada 9 - 17 noiembrie, informează site-ul cinemaitaliano.info, citat de agenţia Mediafax.

În acest film, Mădălina Ghenea joacă rolul Dorinei, o prostituată română care trăieşte în Italia. Visurile şi ambiţiile sale sunt înăbuşite de realitatea societăţii în care trăieşte.

Distincţia "Sorriso diverso Roma 2012" i-a fost înmânată Mădălinei Ghenea într-o ceremonie organizată sâmbătă dimineaţa, în spaţiul Lazio Film Fund, din cadrul Festivalului de Film de la Roma.

Juriul şi-a motivat decizia astfel: "Prostituţia, degradarea, delincvenţa, frica - acestea sunt temele din 'Razzabastarda', filmul lui Alessandro Gassman. Personajul Dorina întruchipează acel tip de curaj unic care o face pe o femeie să îşi urmeze sentimentele, să depăşească provocările şi să îi înveţe pe alţii să fie reali şi cinstiţi acolo unde onestitatea nu are nicio valoare".

Decernat în acest an pentru a treia oară, premiul "Sorriso diverso Roma 2012" este singura distincţie acordată în contextul Festivalului de Film de la Roma pentru abordarea unor probleme sociale. "Sorriso diverso Roma 2012" nu face parte din premiile oficiale ale Festivalului Internaţional de Film de la Roma, care au fost acordate în cadrul unei ceremonii organizate sâmbătă seara, notează Mediafax.

Premiul "Sorriso diverso Roma 2012 este integrat în activitatea desfăşurată de Asociaţia culturală "L’Universita cerca lavoro" (Universitatea în căutarea unui loc de muncă, n.r.). Această asociaţie non-profit are ca scop aducerea în atenţia publicului a unor aspecte importante, precum diversitatea şi incluziunea.

Mădălina Ghenea a debutat ca actriţă, anul trecut, în comedia italiană "I Soliti Idioti", în regia lui Enrico Lando.
De asemenea, în acest an, Mădălina Ghenea a filmat pentru pelicula "Dom Hemingway", în regia lui Richard Shepard, un lungmetraj care va fi lansat pe marile ecrane în toamna lui 2013.

Mădălina Ghenea s-a născut în 1987, la Slatina. Cariera ei în domeniul modei a început pe când avea 15 ani. În 2010, ea a participat la concursul "Ballando con le stele", difuzat de televiziunea italiană Rai Uno.

Recent, Ghenea şi actorul britanic Gerard Butler au fost surprinşi împreună, în ipostaze tandre, pe Coasta de Azur, de fotografii de la ediţia italiană a revistei Vanity Fair. Ulterior, actorul a declarat într-un interviu că s-a îndrăgostit de Mădălina Ghenea la prima vedere.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Roma s-a desfăşurat în perioada 9 - 17 noiembrie. Gala de premiere a festivalului a avut loc sâmbătă seara la Roma.

Premiul pentru cel mai bun film - trofelul Golden Marc’Aurelio, decernat pentru filmele din competiţia oficială - a fost câştigat de pelicula "Marfa Girl" de Larry Clark.

 

Foto:  Hepta

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana\13mai\2002\10ani\ pe 19 Nov 2012, 16:16
    buna!

    Buna,ma numesc ioana si imi place foarte mult de tine !!! Bravo tie,Madalina.Esti un exemplu pentru noi fetele !!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod