L'Wren Scott avea datorii foarte mari

Creatoarea de modă, partenera de viaţă a rockerului Mick Jagger, care a fost găsită decedată luni, în apartamentul ei din New York, la vârsta de 47 de ani, acumulase în ultimii ani datorii foarte mari.

L'Wren Scott, fost model, devenită ulterior creatoare de modă, a fost găsită decedată luni, în apartamentul ei din New York, iar poliţia americană a avansat ipoteza unei sinucideri. Potrivit unor surse din poliţie citate de ABC News, Scott a fost găsită spânzurată, informează site-ul contactmusic.com, citat de agenția Mediafax.

Potrivit unor documente contabile publicate în octombrie în Marea Britanie, casa de modă a acesteia, LS Fashion LTD, avea datorii de 3,5 milioane de lire sterline (5,8 milioane de dolari), iar, la rândul ei, creatoarea de modă avea datorii personale de 4,5 milioane de lire sterline (7,4 milioane de dolari).

Prietenii spun că fostul model - renumită pentru faptul că era o persoană hotărâtă - a refuzat întotdeauna să fie sprijinită financiar de partenerul ei de viaţă multimilionar, cu care avea o relaţie de peste 13 ani.

Vorbind despre casa de modă LS Fashion LTD, pe care L'Wren Scott a înfiinţat-o în 2006, o sursă a declarat pentru MailOnline.co.uk: "L'Wren Scott avea multe probleme financiare. Nu putea să îşi plătească angajaţii şi furnizorii şi această situaţie dura de foarte multă vreme".

"Dorea atât de mult ca afacerea ei să aibă succes.

Chiar dacă articolele ei erau purtate de o serie de celebrităţi, creaţiile sale nu aveau succes comercial şi nu dispăreau de pe rafturi. Era o povară grea pentru ea, iar ea nu dorea să dea greş. Toată lumea se întreba de ce nu îi cere lui Mick să o ajute. Însă nu a făcut-o. Lucrurile au continuat astfel multă vreme, iar ea şi-a petrecut ultimele luni încercând să îşi plătească datoriile uriaşe. A fost o situaţie tragică, pe care ea a ascuns-o de toată lumea", a adăugat aceeaşi sursă.

"Angajaţii se aşteptau ca firma ei să fie scoasă la vânzare, iar furnizorii şi croitorii erau pe punctul de a înceta colaborarea cu ei. Facturile pur şi simplu nu erau plătite", a spus aceeaşi sursă.

L'Wren Scott şi-a anulat prezentarea pe care ar fi trebuit să o susţină la Săptămâna modei de la Londra, în ianuarie, spunând că materialele i-au sosit prea târziu pentru a finaliza colecţia în timp util. Presa internaţională afirmă că adevăratul motiv al acelei retrageri au reprezentat-o dificultăţile financiare.



Între timp, o serie de celebrităţi şi-au exprimat regretul faţă de moartea designerului L'Wren Scott.

L'Wren Scott, despre care BBC afirmă că ar fi avut în realitate vârsta de 49 de ani, a fost găsită decedată de asistenta ei, luni, în jurul orei locale 10.00.

Scott a fost găsită moartă de asistenta ei la 90 de minute după ce i-a trimis acesteia un SMS prin care îi cerea să vină în apartamentul ei din Manhattan, fără să îi precizeze motivul.

Poliţia newyorkeză spune că la faţa locului nu există semne care să indice comiterea unei crime şi că nu a descoperit niciun bilet de adio.

La rândul său, Mick Jagger a negat zvonurile potrivit cărora s-ar fi despărţit recent de L'Wren Scott.



Purtătorul de cuvânt al rockerului Mick Jagger, în vârstă de 70 de ani, a dat publicităţii un comunicat de presă, luni seară, în care a negat zvonurile despre faptul că muzicianul ar fi pus capăt, recent, relaţiei sale cu Scott, care dura din 2001.

"Articolul din New York Post despre despărţirea dintre Mick Jagger şi L'Wren Scott este 100% fals", a spus purtătoarea lui de cuvânt, Victoria Scarfone.

"Nu există nicio bază reală în acel articol. Este doar o bârfă oribilă şi inexactă şi apare într-o perioadă foarte tragică pentru Mick", a adăugat ea.

Purtătorul de cuvânt al rockerului Mick Jagger - aflat în această perioadă în turneu cu trupa sa, The Rolling Stones - a declarat că muzicianul britanic este "complet şocat şi devastat" de vestea morţii partenerei sale de viaţă.

Trupa britanică ar fi trebuit să susţină un concert în oraşul australian Perth, miercuri seară. Potrivit AFP, care citează informaţii apărute în presa australiană, deocamdată neconfirmate, Mick Jagger a plecat imediat spre New York.

Formaţia britanică a anulat concertul pe care urma să îl susţină în Perth, prima etapă din turneul australian al grupului. "Nu avem alte informaţii pentru moment. Posesorii biletelor trebuie să le păstreze până la noi dispoziţii", a declarat organizatorul turneului, Frontier Touring, într-un comunicat.

Trupa sosise luni la Perth, pe coasta vestică a Australiei, la bordul unui avion privat, cu două zile înainte de acest concert, la care toate biletele fuseseră vândute.
Acest turneu din Australia şi Noua Zeelandă este programat să se încheie pe 5 aprilie. După Perth, grupul urmează să cânte la Adelaide, într-un concert programat sâmbătă, în aer liber, informează Mediafax.



L'Wren Scott, născută Luann Bambrough, a fost crescută de părinţi adoptivi mormoni, în statul american Utah. Avea o înălţime de 191 centimetri şi şi-a început cariera ca model, la Paris, apoi s-a mutat la Los Angeles, unde a devenit stilist. Şi-a înfiinţat propria casă de modă în 2006 şi a creat o linie vestimentară la preţuri mai mici, în colaborare cu Banana Republic.

L'Wren Scott a creat ţinute pe care o serie de vedete - precum Oprah Winfrey, Sarah Jessica Parker şi Angelina Jolie - le-au purtat pe covorul roşu. A fost şi consultantul directorului de costume de la filmele "Ocean's Thirteen" şi "Eyes Wide Shut".

Ea avea o relaţie cu Mick Jagger, în vârstă de 70 de ani, din 2001, după ce rockerul britanic divorţase de Jerry Hall.


Foto: Hepta, AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod