Lucian Viziru, plângere la DNA pentru Eurovision

Cântăreţul a depus plângere la DNA privind organizarea preselecţiei pentru Eurovision. Managerul de proiect Dan Manoliu (TVR): "Este ca o telenovelă".

Cântăreţul a depus plângere la DNA privind organizarea preselecţiei pentru Eurovision. Managerul de proiect Dan Manoliu (TVR): "Este ca o telenovelă".

Lucian Viziru a depus o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) privind modul în care TVR a organizat preselecţia pentru Eurovision, la care s-a înscris şi el. Piesa lui Lucian Viziru nu a fost selectată printre cele 15 care intră în concurs la selecţia naţională pentru Eurovision, ce a avut loc sâmbătă seară, de la ora 21.00.

Fostul solist al trupei Gaz pe Foc a cerut ca România să fie descalificată anul acesta la Eurovision, pentru că au fost artişti favorizaţi la preselecţie, prin prezenţa în juriu a unor reprezentanţi ai unor case de discuri - Sorin Sfârlea de la Universal Music, casă cu care are contract Cătălin Josan, şi Cătălin Muraru, de la Roton, casă cu care are contract Keo, unul dintre compozitorii piesei interpretate de Josan, care s-a clasat pe primul loc în urma preselecţiei, relatează agențía Mediafax.

Viziru a mai spus că trupa Mandinga, a cărei piesă compusă de Costi Ioniţă s-a clasat pe locul al doilea în urma preselecţiei, nu avea dreptul să treacă de audiţii.

"Cătălin Josan şi Mandinga au avut pile în juriu, de aceea au mers mai departe. Este clar că între ei se va da bătălia de sâmbătă, căci sunt singurii participanţi cunoscuţi", a spus Viziru, potrivit apropo.ro.

"Problema mea nu e cu compozitorii sau cu interpreţii. Mă deranjează nesimţirea cu care organizatorii au permis juriului să blocheze accesul în concurs al pieselor pop-rock în favoarea manelelor house produse chiar de către membrii juriului. Nu înţeleg de ce s-a schimbat regulamentul pentru copiii caselor de discuri gen Cătălin Josan, care nu a fost în stare să-şi completeze dosarul în timp util.

Dacă voi, ca români, vreţi să fiţi reprezentaţi în Europa de manele şi muzică de lift (house), eu nu vreau! Eu sunt convins că România poate mai mult. Nu zic că piesa mea e vreo capodoperă, dar cu siguranţă nu ar fi avut nimeni de ce sa ne facă "tzara de târfe", mai scrie Lucian Viziru într-o postare pe Facebook.

Contactat de Mediafax, managerul de proiect Eurovision, Dan Manoliu, a declarat că acest demers al cântăreţului "s-a transformat într-o telenovelă" şi că ceea ce face Viziru "uşor, uşor, se transformă în calomnie". "Dacă DNA decide că am făcut ceva ilegal, bănuiesc că ne va chema", a spus Manoliu.

Lucian Viziru a făcut şi o contestaţie la TVR în urma preselecţiei şi a acuzat televiziunea publică de faptul că nu i-a răspuns, a mai spus Manoliu, precizând că i-a fost trimis prin poştă un răspuns cântăreţului şi plicul s-a întors înapoi de la adresa indicată de acesta, el nelocuind acolo. "Păstrăm în continuare plicul", a spus Manoliu.

Totodată, Viziru a făcut plângere la European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului Eurovision, privind preselecţia din România, ceea ce nu a avut nicio urmare, a mai spus Manoliu. "M-au întrebat despre ce e vorba şi 'La revedere'.

EBU nu se implică într-o selecţie naţională", a spus producătorul.

Manoliu a precizat că nu este prima ediţie când din juriu sunt invitaţi să facă parte reprezentanţi ai caselor de producţie. "Au fost patru case de producţie în juriu, care sunt concurente", a spus Manoliu, subliniind că Josan şi Mandinga sunt de la case de producţie diferite.

"Au fost atâtea personalităţi în acel juriu, oameni de calitate", a mai spus Dan Manoliu, enumerând ziarişti, reprezentanţi TVR şi de la radiouri, alături de cei de la casele de producţie, şi precizând că nu au fost compozitori ai pieselor înscrise.

Din juriul prezidat de George Natsis au făcut parte compozitorii Eduard Cîrcotă şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), Dana Dorian - critic muzical, care a fost şi vicepreşedinte al juriului, Dana Adam (MediaPro Music), Dan Popi (Cat Music), Cătălin Muraru (Roton), Sorin Sfârlea (Universal Music Publishing Romania), Manuel Dinculescu (Radio 21), Tony Teşiu (Radio ZU), Ştefan Naftanailă (Radio România).

"Lucian Viziru şi-a propus de la început să câştige şi să reprezinte cu onoare ţara.

(...) Nici nu vreau să comentez calitatea piesei lui", a mai spus Dan Manoliu, adăugând că, până în prezent, au fost două contestaţii după preselecţiile pentru Eurovision, prima înaintată de Nicolae Guţă şi, acum, cea a lui Lucian Viziru.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod