EUROVISION 2012 - Mandinga va reprezenta România la Baku

Trupa Mandinga va reprezenta România la Eurovision 2012, cu piesa "Zaleilah", compusă de Costi Ioniţă, câştigătoare la selecţia naţională, care a avut loc sâmbătă seară, la TVR.

Trupa Mandinga va reprezenta România la Eurovision 2012, cu piesa "Zaleilah", compusă de Costi Ioniţă, câştigătoare la selecţia naţională, care a avut loc sâmbătă seară, la TVR.

Alegerea a fost făcută în baza notelor primite de la juriu (50%) şi prin televoting (50%), relatează agenția Mediafax.

Solista trupei Mandinga, Elena Ionescu, a declarat sâmbătă, după câştigarea selecţiei naţionale pentru Eurovision 2012, că acest lucru înseamnă pentru formaţie o responsabilitate, pentru că va fi imaginea României la Baku, dar şi un lucru pe care şi-l doreau foarte mult.

"Am avut foarte multe emoţii, pentru că au fost foarte multe voci bune, a fost show, au fost foarte multe surprize plăcute din toate părţile. Suntem foarte bucuroşi. Ne-am concentrat foarte tare. Ne-am expus toată energia. Deja nu mai ştiu cum să reacţionez", a spus emoţionată solista trupei Mandinga. "Ne-am dat toată silinţa să avem o energie pozitivă şi cred că asta a contat foarte mult", a mai spus ea.

La selecţia naţională, concurenţii au urcat, însă, pe scenă într-o ordine aleatorie, după ce fiecare a extras biletul cu numărul de ordine cu o săptămână în urmă.

În urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Mandinga (12 puncte), Cătălin Josan (10 puncte) şi Ioana Anuţa (8 puncte). După notarea juriului, primele trei locuri au fost ocupate de Electric Fence (12 puncte), Mandinga (10 puncte) şi Cătălin Josan (8 puncte). Astfel, prin adunarea punctajelor, câştigătoarea selecţiei naţionale a fost trupa Mandinga.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod