LAVINIA RADUCANU & TARAFUL RROMAK revin in Bucuresti cu DJANGOFLORII (Omagiu lui Django Reinhardt de Florii)

Spectacolul are loc la Clubul Taranului, luni 9 aprilie 2012, ora 21. Totodata, artistii vor lansa (si) in Bucuresti materialul discografic DA LJUBA.

Spectacolul are loc la Clubul Taranului,  luni  9 aprilie 2012, ora 21. Totodata, artistii vor lansa (si) in Bucuresti materialul discografic DA LJUBA.

Tot in locul in care si-au creat déjà un fan club bucurestean :Clubul Taranului,intr-o alta “luni de miere”.

Biletele  (cu valoare de 30 RON) s-au pus in vanzare prin www.bilete.ro si oficiile Postei Romane semnalizate “Bilete.ro.”

Despre  LAVINIA RADUCANU & TARAFUL RROMAK  se pot spune multe dar  sa ne oprim macar la cateva performante: 2  ani consecutive (2009 si 2010)   au jucat cu “casa inchisa” pe toata perioada Festivalului de Teatru de la Avignon  show-urile DA LJUBA si DJANGOFOLLLIES.

Proiect selectat  in 2011 de Comisia Europeana  pentru a participa la Compilatia muzicala dedicata Comunitatilor.

Taraf preponderent din corzi (alcatuit din 7 rromi pur sange din Ucraina,Ungaria,Serbia – stabiliti in Timisoara si avand, dincolo de temperament, un rafinament conferit de Conservator si de activitatea muzicala in teatrele din vestul tarii si tarile vecine), alaturi de o soprana cu calitati exceptionale care isi dirijeaza ansamblul cu spatele (!)
In costume autentice ( lucrate chiar de femeile din grup)  si folosind dialectul SINTI ,  repertoriul alcatuit  atat din clasice teme gitane (rusesti – partial facute  cunoscute de “Satra” lui Loteanu, balcanice – lansate  de filmele lui Kusturica ) cat si din “jazz a la  tzigane” sau  swing manouche ( stil lansat de Django Reinhardt in Franta anilor ’40  cu unicele 2 degete pe chitara ) orchestrat  (si) pentru  partitura de voce creaza acea  atmosfera care nu conduce spre nimic derizoriu sau kitch (lucruri cu care sunt asociati rromii de obicei) ci reinvie patosul trairilor, farmecul libertatii de exprimare fara nici o ingradire (fie ea teritoriala, lingvistica sau atitudinala).

Inca o rafinata  invitatie la buna dispozitie facuta in singura limba universala: cea a energiei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod