La limita dintre viață și Dincolo: Reîntâlnirea tulburătoare dintre o mamă și fiica pe care a pierdut-o în urmă cu 3 ani

Povestea unui cuplu care și-a pierdut fiica a emoționat o țară întreagă. Realitatea virtuală a făcut posibilă reîntâlnirea dintre o mamă și fetița ei.

Tehnologia poate face aproape totul posibil. Nu poate reda viața dacă aceasta nu mai e, dar poate să o reimagineze, să o imite și să deaq senzația de viu. Da, e o iluzie, poate pentru unii foarte dureroasă. Dar pentru mulți dintre cei care au pierdut pe cineva drag și ar da orice ca să-l mai vadă măcar o dată, poate fi o alinare a chinului care le sfâșie sufletul. E un vis frumos din care n-ar mai vrea să se trezească.

Pentru mulți oameni neîmpăcați cu pierderile dureroase, tehnologia poate fi refugiul care să le ofere alinare. Realitatea virtuală a ajuns la acest nivel: poate readuce "la viață" persoanele dispărute, oferind o mângâiere celor neconsolați.



Povestea emoționantă a unei mame care și-a regăsit fiica la trei ani după ce aceasta a murit este un exemplu în care știința poate transcede limita dintre viață și moarte.

Totul a devenit posibil într-o emisiune de televiziune din Coreea de Sud. Realizatorii show-ului "Meeting You" au prezentat povestea tristă a unei familii care și-a pierdut fetița în 2016. Nayeon avea șapte ani când a murit, răpusă de o boală.

Folosind realitatea virtuală, aceștia i-au dat șansa femeii să-și regăsească fiica. Cu ajutorul căștii Vive virtual reality (VR) care transmitea imagini și sunete, precum și al unor mănuși cu senzori, Jang Ji-sung și-a putut vedea și auzi fiica, ba chiar și să-i simtă atingerile, ca și cum ar fi fost vie.



Programul de realitate virtuală a fost dezvoltat de compania Munhwa Broadcasting Corporation (MBC), care a lucrat intens la crearea chipului, corpului și vocii fetiței, relatează publicația Aju Business Daily, citată de Daily Mail.

Mama și fetița s-au putut atinge, s-au jucat și au discutat, iar micuța i-a spus că nu mai simte nicio durere.

"Oh, drăguța mea, mi-e dor de tine", i-a spus femeia replicii digitale a fiicei sale.

Fetița cu ochi strălucitori și cu părul negru și-a întrebat mama unde a fost și dacă se gândește la ea. "Asta fac mereu", i-a răspuns femeia. "Mi-e dor de tine", i-a spus fetița. "Și mie mi-e dor de tine", i-a spus mama.



La început, Jang a ezitat să o atingă pe Nayeon, până când aceasta a insistat ca ea să o apuce de mână. Femeia a acceptat, iar când a atins-o a izbucnit în lacrimi. Tatăl fetiței, fratele și sora acesteia, prezenți în sală, vedeau aceleași imagini și aveau lacrimi în ochi.

La un moment dat, fetița a alergat spre mama ei și i-a adus o floare.

"Mami, acum poți să vezi că nu mai sufăr, nu?".

La sfârșitul întâlnirii lor copleșitoare, Nayeon s-a întins pentru a adormi, spunându-i mamei că este obosită, iar femeia și-a luat rămas bun de la ea.

Jang, care poartă mereu un colier ce conține cenușa fiicei sale, a spus că a acceptat această experiență pentru a-i ajuta pe cei care și-au pierdut un frate, un părinte sau un copil. "După trei ani, acum cred că trebuia să o iubesc mai mult decât să-mi fie dor de ea, așa că sunt încrezătoare pentru atunci când o voi întâlni. Sper că mulți oameni și-o vor aminti pe Nayeon după ce au urmărit emisiunea", a scris femeia pe blogul ei.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod