Kat DeLuna lanseaza o noua piesa

Facebook Twitter Comenteaza
Kat DeLuna lanseaza o noua piesa

Dupa succesul avut cu single-ul de debut "Whine Up", Kat DeLuna a pregatit melodia "Run The Show", cantata cu Busta Rhymes si Don Omar.

"9 Lives", LP-ul de debut al artistei dominicane, se lanseaza acum in toata lumea si il are ca producator executiv pe celebrul Akon, alaturi de care Kat DeLuna are un duet pe acest album.

Nominalizata la categoria "Best New Artist" in cadrul "Latin Billboard Award", Kat DeLuna a aparut in "People Magazine", "Entertainment Weekly", "USA Today", iar despre ea "Billboard Magazine" scrie: "cu o voce puternica ce ne aduce aminte de Selena, cantareata dominicana ar putea lansa o miscare muzicala, un trend, numai al ei".

In copilarie, Kat DeLuna a luat lectii de opera (de aici si intro-ul de pe albumul "9 Lives" sau din videoclipul piesei "Whine Up"), ea dorindu-si sa ajunga soprana si tocmai datorita acestui lucru glasul ei are o coloratura vasta, ce include tonuri de merengue, hip –hop, R&B, latin jazz, electronic si dance.

Nascuta in Bronx, Kat a fost crescuta in Republica Dominicana. La varsta de 9 ani (dupa ce familia s-a intors in US, de data asta in  New Jersey), drama divortului parintior ei o insipra sa scrie melodia "Estoy Triste". "In acest cantec ii spun mamei mele cum m-am simtit fata de toata situatia si o rog sa nu planga dupa tatal meu", spune Kat despre aceasta melodie.

In ciuda faptului ca artista si surorile ei traiau intr-o saracie lucie (au ajuns pana sa si cerseasca mancare de la vecini din cauza ca tatal lor nu le mai era aproape), Kat DeLuna a reusit  sa se duca la scoala si sa-si urmeze visul de a deveni o artista in toata regula. A inceput sa cante pe la carnavaluri locale, impartind scena cu alti artisti latino precum Milly Quezada sau Marc Anthony.

In timpul liber, Kat ii asculta pe Aretha Franklin si Billie Holiday, artisti pe care ii imita zilnic la playerul ei de Karaoke.

Impulsionata mereu de visul ei, Kat este acceptata la School Of Performing Arts din New Jersey, o scoala specializata pe descoperirea si formarea de noi talente si pe care au absolvit-o artisti celebri, precum Whitney Houston, Savion Glover sau Tasha Campbell. Boboc fiind, Kat viziona periodic anunturile din revista The Village Voice pentru a-si aranja o auditie in care sa-si demonstreze talentul.

Intr-un final ea a format un "girl band" numit Coquette, o trupa de fete cu un stil combinat de R&B si Hip Hop.

In acelasi timp, artista cauta in continuare oportunitatea de a se lansa pe cont propriu, iar la varsta de 15 ani sansa ii surade in momentul in care participa la un concurs de Karaoke unde interpreteaza piesa "I Will Always Love You" a lui Whitney Houston intr-o maniera care impresioneaza toata audienta. In cadrul acestui concurs il intalneste pe legendarul cantaret de salsa Rey Ruiz, care ii da un sfat pe care Kat il poarta si acum in suflet:

"Nimeni nu te cunoaste mai bine decat tu insati si nimeni nu te poate ajuta daca tu nu te ajuti in primul rand pe tine"; din acest moment Kat a inceput sa-si compuna singura muzica si nu s-a mai oprit de atunci.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod