Justin Bieber a dat-o în bară

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
15 Aprilie 2013
Cântăreţul a stârnit controverse după ce, în timpul unei vizite la Casa memorială Anne Frank din Amsterdam, a declarat că i-ar fi plăcut ca tânăra - una dintre cele mai cunoscute victime ale Holocaustului - să-i fi fost fan.

Afirmaţia lui, considerată total neinspirată, a stârnit un val de revoltă pe site-ul de socializare Facebook, dar şi o reacţie promptă din partea reprezentanţilor Muzeului Anne Frank din Amsterdam, care au încercat să îi ia apărarea, informează site-ul france24.com, citat de agenţia Mediafax.

"Cu adevărat special este faptul că un tânăr în vârstă de 19 ani vine la Casa memorială Anne Frank într-o vineri seară şi petrece o oră aici", a declarat Maatje Mostart, purtător de cuvânt al instituţiei, încercând astfel să pună capăt acuzaţiilor de "egoism" care i se aduc cântăreţului.

Cântăreţul a stârnit controverse după ce, în timpul unei vizite la Casa memorială Anne Frank din Amsterdam, a declarat că i-ar fi plăcut ca tânăra - una dintre cele mai cunoscute victime ale Holocaustului - să-i fi fost fan.

"Ar fi putut merge în altă parte din Amsterdam, dar s-a arătat interesat de acest loc.

Asta este mult mai important decât toată agitaţia care s-a iscat pe această temă. Aceasta este partea pozitivă a gestului şi dorim să o păstrăm aşa", au mai spus reprezentanţii muzeului.

Artistul canadian a vizitat Casa memorială Anne Frank, locul unde aceasta şi familia ei s-au ascuns de nazişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar la finalul vizitei a scris în cartea de oaspeţi a muzeului: "A fost un moment plin de inspiraţie să vin aici. Anne a fost o fată extraordinară. Mi-aş fi dorit să fie unul dintre «belieberi»".

"Belieber" este termenul folosit pentru a-i descrie pe cei mai înfocaţi fani ai lui Justin Bieber, dintre care mulţi sunt adolescenţi sau mai mici, notează Mediafax.

Această remarcă a lui Bieber a provocat un val de reacţii furioase pe Facebook, acolo unde muzeul a anunţat evenimentul.
Utilizatorii site-ului de socializare au atacat vehement ignoranţa artistului.
De asemenea, Esther Voet, director al Centrului Olandez de Informare şi Documentare despre Israel (CIDI), a spus că afirmaţiile lui Bieber sunt "stupide şi denotă o minte îngustă". "Asta arată că superstarurile nu au întotdeauna un coeficient de inteligenţă sclipitor", a spus aceasta pentru AFP.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Anne Frank, familia ei, împreună cu alţi evrei s-au ascuns de nazişti, timp de doi ani, într-o anexă secretă a unei case devenită în zilele noastre cel mai popular muzeu din Amsterdam.

Bolnavă de tifos, Anne Frank a murit în 1945, la vârsta de 15 ani, în lagărul de concentrare de la Bergen-Belsen, în nordul Germaniei.
A supravieţuit doar Otto Frank, tatăl Annei. Un an mai târziu, Otto s-a întors în podul casei din Amsterdam, unde a găsit, aruncat pe jos, un jurnal scris de Anne. Din 1947, când s-a publicat pentru prima oară în Ţările de Jos, "Jurnalul Annei Frank" a fost tradus în peste 65 de limbi şi vândut în întreaga lume în peste 30 de milioane de exemplare. La celebritatea "Jurnalului" au contribuit şi adaptările sale teatrale şi cinematografice, faptul că a devenit materie de studiu în multe şcoli din lume, că a fost obiectul unor analize subtile, dar şi ţinta unor vehemente atacuri, notează agenţia.

Anne Frank este un nume familiar chiar şi pentru cei care nu au citit "Jurnalul" - îl poartă străzi şi şcoli de pe toate meridianele, precum şi mult vizitatul muzeu din Amsterdam şi fundaţia care l-a amenajat în imobilul unde se afla anexa secretă.
Anne Frank şi jurnalul ei figurează pe mai toate listele de excelenţă ale secolului al XX-lea privitoare la personalităţi şi la cărţi - cei mai importanţi oameni ai secolului, cele mai bune cărţi publicate în secolul XX, operele literare definitorii pentru secolul XX -, stabilite de specialişti, de ziarişti şi chiar de marele public.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod