Joaquin Phoenix a împlinit 40 de ani

Actorul american, nominalizat de mai multe ori pentru Premiile Oscar, a împlinit marți 40 de ani și are o carieră de succes la Hollywood.

Joaquin Rafael Phoenix s-a născut la 28 octombrie 1974 la San Juan, în Puerto Rico, și provine dintr-o familie de actori. Familia sa, Bottom, a adoptat numele Phoenix după ce părinții au abandonat o grupare religioasă, pentru a marca un nou început. Datorită faptului că frații săi au nume inspirate din natură — River (râu), Rain (ploaie) și Summer (vară) — actorul a fost cunoscut pentru scurt timp drept Leaf (frunză) Phoenix.

De-a lungul anilor, Joaquin Phoenix a fost producător de film, muzician, activist social.

Din cariera sa de actor, Grupul Sexenio Comunicaciones recomandă șase filme care trebuie să fie văzute neapărat, relatează Agerpres.

"To Die For" (1995), de Gus Van Sant, a fost descris ca o "irezistibilă comedie neagră" și a primit laude din partea criticilor de film. Joaquin Phoenix interpretează rolul tânărului Jimmy Emmett.

"8 mm" (1999), de Joel Schumacher, în care Joaquin Phoenix apare în rolul lui Max California, a reușit să strângă peste 96 de milioane de dolari la nivel internațional, dar a fost dur criticat din cauza temei delicate a lungmetrajului.

"Gladiator" (2000), de Ridley Scott, care a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun film, a strâns peste 457 de milioane de dolari.
Joaquín Phoenix interpretează rolul împăratului Commodus.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod