Jeremy Irons a străbătut Transilvania pe motocicletă

de Daniel Dumitrescu, 13 Octombrie 2012

Actorul britanic a străbătut Transilvania pe motocicletă şi a făcut un popas în satul Rîmetea, din judeţul Alba, unde a petrecut o seară în casa unui localnic, a băut palincă şi a consumat mâncare românească.
Actorul laureat cu premiul Oscar a străbătut Ardealul în deplin anonimat, fiind însoţit în vizita sa în România de o tânără, care l-a ajutat să se înţeleagă cu gazdele din satul Rîmetea, informează site-ul stirileprotv.ro.

Potrivit proprietarului pensiunii, la al cărei restaurant Jeremy Irons s-a oprit timp de circa o oră pentru a se odihni, actorul a mâncat o supă de perişoare şi a gustat palincă.

De asemenea, nişte fotografi din Ungaria, aflaţi întâmplător la acel restaurant, l-au recunoscut pe celebrul actor şi l-au fotografiat.

Raab Zoltan, unul din fotografii care au vorbit cu Irons, a declarat pentru ştirileprotv.ro că actorul i-a povestit că face turul Transilvaniei cu motorul, că a parcurs deja mii de kilometri şi că pentru el aceasta este o relaxare între filmări.

După popasul făcut la Rîmetea, Jeremy Irons a plecat împreună cu însoţitoarea lui spre Aiud, după cum au mai spus cei care au discutat cu actorul.

Potrivit site-ului citat, în Rîmetea locuiesc doar 600 de persoane, care trăiesc din turism.

În plus, sătenii au avut grijă să-şi reabiliteze casele vechi, unele dintre acestea fiind parte a patrimoniului cultural naţional.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Custozza Losenau pe 17 Oct 2012, 11:06
  Draga Carmen

  Jeremy Irons a fost oaspete in Rimetea fiindca el, spre deosebire de autorul articolului, s-a informat in prealabil ca acolo poate vedea civilizatie traditionala secuiasca autentica. Iar faptul ca satul e in Romania nu le-a folosit la nimic locuitorilor, ba din contra. Pentru ca autoritatile judetene romanesti timp de 20 de ani nu au avut nici macar intentia de a repara soseaua desi e oficial ca anual Rimetea atrage in judet 10000 de turisti straini: unguri din Ungaria. Astia de ce nu se duc sa cunoasca romani din Transilvania sau maghiari din HU?

  1
  0

 • Carmen pe 15 Oct 2012, 16:23
  Draga Custozza

  De ce ar fi trebuit sa mentioneze ca satul e locuit de etnici maghiari atata timp cat face parte din Romania?Pe cine ar fi interesat?Mai mult de cat atat ,actorul a venit sa viziteze Transilvania nici decum Ungaria; deci daca n-ar fi dorit sa cunoasca romani sigur s-ar fi dus in Ungaria....

  0
  1

 • Custozza Losenau pe 15 Oct 2012, 13:27
  De ce omiteti ca locuitorii satului sunt etnici maghiari??

  Cititi cu atentie articolul: http://www.ziarulunirea.ro/jeremy-irons-oaspete-intr-o-pensiune-din-rimetea/ De ce omiteti cel mai important aspect: ca locuitorii satului sunt etnici maghiari?? Acesti oameni merita mai mult respect decat le aratati voi, care nici in treacat macar nu mentionati ca sunt etnici maghiari. Poate Jeremy Irons s-a oprit in satul maghiarilor fiindca n-a dorit sa aiba de-a face cu ospitalitatea romaneasca!

  1
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod