Jackie Collins a murit la 77 de ani

Scriitoarea, ale cărei romane cu tentă erotică au inclus adeseori personaje plasate în vârful industriei de la Hollywood, a murit sâmbătă, la vârsta de 77 de ani, au anunţat membrii familiei sale.

Scriitoarea, sora mai tânără a actriţei Joan Collins, a murit în reşedinţa ei din Los Angeles din cauza unui cancer mamar, a precizat purtătoarea ei de cuvânt, Melody Korenbrot.

Jackie Collins, născută în Marea Britanie, a creat personaje complexe, mânate de dorinţă sexuală, putere şi lăcomie, iar romanele sale au fost traduse în peste 40 de limbi şi s-au vândut în peste 500 de milioane de copii pe plan mondial. Potrivit site-ului oficial al romancierei, citat de Mediafax, Jackie Collins a scris 32 de romane şi toate au ajuns pe lista de bestselleruri a publicaţiei The New York Times.

Jackie Collins a urmat-o pe sora ei mai mare la Los Angeles atunci când era doar o adolescentă.

A scris nu doar despre Hollywood, ci a avut succes în industria de divertisment şi cu câteva romane ce au fost adaptate pentru televiziune.

"Sunt o povestitoare. Nu sunt o scriitoare de literatură clasică şi nu am pretins niciodată că aş fi", declara romanciera pentru agenţia de presă Reuters, în 2008.

Printre romanele ei de succes s-a aflat şi volumul din 1983 "Hollywood Wives", despre o femeie care duce o viaţă de lux în spatele industriei filmului, dar şi volumele "Lucky" (1985) şi "Lady Boss" (1990) dintr-o serie dedicată unui personaj ambiţios, Lucky Santangelo, care s-a născut într-o familie de mafioţi.

Jackie Collins s-a confruntat însă şi cu câteva controverse pe parcursul carierei sale, din cauza unor romane ale sale care au erau atât de "fierbinţi" încât au şocat personalităţi din lumea întreagă.

Romanul ei de debut, "The World Is Full Of Married Men", a fost considerat "murdar şi dezgustător" de romanciera Barbara Cartland, o cunoscută autoare de romane de dragoste, şi a fost interzis în Australia.
Jackie Collins a spus că acel roman a fost "cu mult înaintea epocii sale" şi prezenta povestea unei femei care îşi înşela soţul şi destinul unei femei căreia îi plăcea să facă sex cu bărbaţi căsătoriţi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod