Înmormântarea Reginei Elisabeta va deveni cel mai urmărit eveniment televizat din lume din toate timpurile

Este de așteptat ca înmormântarea Reginei să devină cel mai urmărit eveniment din lume din toate timpurile, cu 4,1 miliarde de telespectatori.

Se așteaptă ca funeraliile Reginei Elisabeta a II-a să doboare toate recordurile anterioare și să devină cea mai urmărită transmisiune în direct din toate timpurile.

Se estimează ca mai mult de jumătate din populația lumii să se strângă în fața micilor ecrane pentru a vedea capitolul final al celei de-a doua epoci elisabetane, momentul în care Regina va fi înmormântată la Westminster Abbey.

Evenimentului live va fi acoperit de BBC One și BBC News pe tot parcursul zilei, cu preluări pe diverse posturi din întreaga lume.

Oficialii se așteaptă ca Westminster Hall să primească aproape jumătate de milion de vizitatori venind să vadă personal sicriul Reginei, înaintea funeraliilor de stat de luni, 19 septembrie 2022.



Cei care nu pot fi prezenți, își pot deschide televizoarele și pot urmări pas cu pas acest eveniment istoric.

Funeraliile vor depăși ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Altanta din 1996


Conform dailymail, experții din industrie au estimat că 4,1 miliarde de telespectatori ar putea viziona înmormântarea, doborând recordul anterior de 3,5 miliarde care l-au urmărit pe marele boxer Muhammad Ali în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Atlanta din 1996.

Dacă previziunile sunt corecte, înmormântarea Reginei ar eclipsa toate celelalte recorduri, inclusiv concertele Live8 din 2005, focul de artificii de Revelion din Sydney în 2010 și nunta Prințului Charles cu Lady Di.


Aproximativ 2,5 miliarde de oameni au urmărit înmormântarea Prințesi Diana acum 25 de ani


Carolina Beltramo, analist TV a declarat:

"Atât de mare este dragostea și admirația pentru Regina Elisabeta a II-a în întreaga lume, încât înmormântarea ei este destinată să fie cel mai mare eveniment TV în direct din istorie.

Nu mai puțin de 4,1 miliarde de oameni sunt așteptați să deschidă televizoarele luni pentru a asista la acest moment istoric, în timp ce jumătate din oamenii de pe planetă fac o pauză pentru a-i aduce un omagiu Reginei."

Datorită progreselor tehnologice, care înseamnă că cei mai mulți dintre noi avem acum acces la tv, cifrele de audiență vor eclipsa ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Atlanta, când 3,6 miliarde de oameni l-au urmărit pe Muhammad Ali aprinzând torța olimpică în 1996.

În contrast, aproximativ 2,5 miliarde de oameni au urmărit înmormântarea Prințesi Diana acum 25 de ani."



Membrii Familiei Regale s-au adunat pentru a o însoți pe Regină în călătoria sa finală emoționantă de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, unde va sta în următoarele cinci nopți.

Foto: Hepta

15 Septembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod