Infanta Cristina a rămas fără titlul de ducesă

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, a decis să îi retragă titlul de ducesă surorii sale, infanta Cristina, care este acuzată de delicte fiscale într-un scandal de corupţie care îl implică şi pe soţul său, a anunţat joi Palatul Regal.
"Buletinul oficial de stat va publica mâine (vineri) un decret regal prin care Majestatea sa Regele va revoca folosirea titlului de Ducesă de Palma de Mallorca de către Alteţa sa regală, infanta Cristina", a declarat palatul într-un comunicat.

Infanta Cristina, în vârstă de 49 de ani, este acuzată de delicte fiscale în legătură cu afacerile soţului său, Iñaki Urdangarin, în vârstă de 47 de ani. Titlul de ducesă i-a fost conferit în 1997 de către tatăl său, regele Juan Carlos, relatează agenţia Mediafax.

Fost campion olimpic de handbal, Iñaki Urdangarin este suspectat că s-a folosit de poziţia sa în cadrul familiei regale pentru a obţine contracte în Insulele Baleare şi Valencia, prin intermediul unei societăţi cu scop nelucrativ, Noos, pe care o prezida.
Suma este de 6,1 milioane de euro.

La patru ani de la deschiderea anchetei, judecătorul Jose Castro, care s-a ocupat de instrumentarea cazului, a ordonat la 22 decembrie trimiterea în faţa justiţiei a surorii lui Felipe al VI-lea, o premieră în istoria monarhiei spaniole.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod