Holcim si Administratia Nationala "Apele Romane" au deschis sezonul de PETscuit

Facebook Twitter Comenteaza
Holcim si Administratia Nationala

Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR) si Holcim (Romania), in parteneriat cu organizatia nonguvernamentala "Salvati Dunarea si Delta!", Primaria Sector 4 si Urban SA, a organizat o actiune de ecologizare a malurilor Dambovitei, zona Popesti-Leordeni.

S-au colectat peste 1 tona de deseuri (plastic, hartie, metal etc.) si s-au strans deja peste 100 de saci. Sacii au fost ridicati de Urban si au fost depozitati la groapa de gunoi de la Glina. La actiune, au participat 50 de voluntari (ANAR, Holcim, "Salvati Delta si Dunarea" si ziaristi).

Echipa de voluntari a fost condusa de Marius Postelnicescu, Director General al ANAR, si de Markus Wirth, Director General al Holcim (Romania).
De asemenea, au fost montate si 15 cosuri pentru colectare selectiva, care au fost preluate, impreuna cu deseurile colectate in timpul actiunii, de catre Urban SA.

Actiunea de astazi face parte din campania "Sa pastram apele curate!", initiata de ANAR, in parteneriat cu Holcim (Romania). Campania consta in activitati de ecologizare pe malurile si luciul raurilor si lacurilor din Romania, in toate bazinele hidrografice. Totodata, campania are un puternic caracter informativ, indemnand populatia sa deprinda un comportament adecvat fata de apa.

De asemenea, in colaborare cu autoritatile locale si firmele de salubrizare, in perioada iulie-septembrie, vor fi montate cosuri de colectare selectiva in toate bazinele hidrografice, urmand ca acestea sa fie intretinute si golite de catre firmele de salubrizare locale.
Cosurile metalice, cu greutatea de 52 kg, sunt destinate colectarii selective a deseurilor.

In cadrul campaniei "Sa pastram apele curate!", Holcim (Romania) contribuie si financiar cu 90.000 de euro, suma care este destinata achizitionarii celor 900 de cosuri pentru colectare selectiva, precum si pentru materiale promotionale si informative.

"Pentru Holcim (Romania) implicarea in proiecte de responsabilitate sociala reprezinta deja o traditie. Sustinem, astfel, principiile dezvoltarii durabile si credem ca, daca vrem sa vedem o schimbare, tine de fiecare dintre noi sa se implice activ si sa contribuie la aceasta schimbare. De aceea, noi ne-am alaturat campaniei "Sa pastram apele curate!", initiata de Administratia Nationala "Apele Romane".
Ne dorim sa vedem cat mai multe eforturi unite si alte astfel de parteneriate publice-private", a declarat Markus Wirth, Director General al Holcim (Romania).

"Actiunea de ecologizare a malurilor Dambovitei face parte dintr-o campanie la nivel national, pe care Administratia Nationala "Apele Romane" o deruleaza in toate bazinele hidrografice. Chiar daca nu este responsabilitatea noastra sa ecologizam malurile, noi vrem sa stimulam in acest fel autoritatile locale si sa le inducem ceva din spiritul nostru ecologist. In acelasi timp, aceste deseuri, ca urmare a efectelor naturale, pot fi duse pe luciul de apa si, din acest motiv, putem spune ca actiunea de astazi are drept scop prevenirea acestui fenomen care, pana la urma, ne face si noua un deserviciu.
Parteneriatul public-privat dintre Apele Romane si Holcim (Romania) a facut posibil ca aceasta campanie sa capete mai multa consistenta prin cosurile care se monteaza de-a lungul malurilor apei", a declarat Marius Postelnicescu, Director General al Administratiei Nationale "Apele Romane".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod