Florin Chilian face un apel catre Limbrici - "marii artisti" romani

13 Mai 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Florin Chilian face un apel catre Limbrici -

Florin Chilian a trimis o scrisoare deschisa in care isi exprima indignarea cu privire la ceea ce el numeste "suveica", mafia din industria muzicala romaneasca, mai exact din organismele de colectare si gestionare a drepturilor de autor. Chilian face un apel la artistii romani, pe care ii numeste "librici", sustinand ca acestia nu au deminitatea de a-si apara drepturile, potrivit hotnews.ro.

"In doi ani (2007 si 2008) s-au strins, la organismele de colectare si gestionare a drepturilor de autor si conexe, aproape 90 (nouazeci) de milioane de euro.
In ultimii 10 ani s-au colectat peste jumatate de miliard de euro la aceleasi organisme. Daca artistii ar fi avut acea demnitate pe care numai adevarata creatie ti-o da, atunci disperarea nu ar fi ajuns sa-i scoata din case, apelind la ajutorul comunitatii", declara Chilian in scrisoarea deschisa.

Acesta mai afirma ca lantul coruptiei drepturilor de autor ajunge pana la SRI.
"'Degeaba va luptati pentru transparenta modului de colectare si gestionare a sumelor cuvenite artistilor romani, pentru ca o parte din acesti bani merg la SRI si la partidele aflate la guvernare.' Oricat de aiuritoare poate parea fraza asta, este spusa de unul dintre cei ce sint pusi sa ne apere, si anume de Domnul Stefan Gheorghiu, in calitatea sa de director general al CREDIDAM (Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti).
Asta i-a declarat doamnei Mihaela Mihai, presedinte al Uniunii Artistilor Liber Profesionisti din Romania (U.A.L.P.R.), initiatoarea legii 109/2005, privind indemnizatia pentru activitatile artistilor)", declara artistul.

"Cum este posibil ca un inspector UCMR-ADA, insarcinat cu colectarea drepturilor de autor, sa incaseze venituri lunare in medie de 70.000 ron?! Marius Achim incaseaza toate aceste sume, plus uriase drepturi de autor si conexe, pentru ca este si compozitor si interpret (pe linga faptul ca este sotul doamnei Ana Achim, directoarea UCMR-ADA).
Fostul sofer Marius Achim, ajuns inspector UCMR-ADA pentru colectarea sumelor, incaseaza in medie peste 15.000 euro lunar ca venituri, in timp ce artistii apeleaza la mila publica pentru ei sau pentru copii lor. Pentru unii dintre acestia este deja prea tirziu. Asta in timp ce Iorgulescu incasa ca presedinte UCMR-ADA peste 820 de milioane din salarii si alte 330 de milioane din drepturi de autor. Un miliard, o suta cincizeci de milioane anual, iar voi ... Limbrici!", adauga Florin Chilian.

Sursa foto: Mediafax

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod