Eurovision 2014: Paula Seling și Ovi au dus România în finala concursului!

România s-a calificat joi seară în ultima fază a competiției muzicale europene, care se va desfășura sâmbătă, 10 mai.

România a fost a patra ţară calificată în finală. Celelalte ţări calificate joi sunt Elveţia, Slovenia, Polonia, Norvegia, Grecia, Malta, Belarus, Finlanda şi Austria.

Paula Seling și Ovi au urcat ultimii pe scenă în a doua semifinală și au cântat ireproșabil melodia "Miracle". interpretarea lor fiind aplaudată cu entuziasm de cei aproximativ 11.000 de spectatori prezenți în sala B&W Hallerne din Copenhaga.



Reprezentanţii României au închis competiția celei de-a doua semifinale Eurovision cu un show care s-a terminat cu efecte pirotehnice.

Spectacolul ce a ilustrat piesa "Miracle" a inclus proiecția unei holograme a Paulei Seling, dar și impresionantul pian circular.



Paula şi Ovi au avut o interpretare impecabilă a melodiei care le pune în valoare calitățile vocale deosebite, s-au îmbrățișat în timpul spectacolului, iar la final au spus: "Mulțumim, România!".

 

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda sunt celelalte 10 ţări calificate în finala Eurovision Song Contest 2014, care va avea loc sâmbătă, după ce au trecut, marţi, de semifinala 1 care s-a desfăşurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

Reprezentanta Republicii Moldova, Cristina Scarlat, care a concurat cu piesa "Wild Soul", nu s-a calificat în finală.

În semifinale au drept de vot doar telespectatorii care urmăresc competiţia la televiziunile publice în ţările participante şi în ţările calificate direct în finală (Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa, Italia şi Danemarca).

Eurovision Song Contest 2014 s-a desfășurat la Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc la Malmö Arena (Suedia).

Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa "It's My Life" (muzică şi versuri Cristian Faur).

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.


Foto: AFP/Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
9 Mai 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod