Eurovision 2012: Vedeta din Spania, rugată să nu câştige din cauza crizei!

În fiecare an, românii s-au consolat după Eurovision cu aceeași ușurare: "Bine că n-am câștigat, că noi n-aveam bani să organizăm așa ceva!"

În fiecare an, românii s-au consolat după Eurovision cu aceeași ușurare: "Bine că n-am câștigat, că noi n-aveam bani să organizăm așa ceva!"
Surprinzător, nu doar noi gândim așa. Spaniolii au ajuns să se roage de reprezentanta lor să nu cumva să facă "greșeala" de a câștiga în finală, pentru că n-au bani ca să găzduiască un concurs atât de costisitor.


Pastora Soler e într-o situație ingrată. A muncit ca să ajungă la Eurovision și e mândră să-și reprezinte țara în competiția din Azerbaidjan. Vrea să câștige în finală, dar are o problemă: șefii televiziunii publice au sfătuit-o să nu câştige finala de sâmbătă seară, pentru că ţara ei, puternic lovită de criza financiară, va trebui să organizeze în acest caz ediţia viitoare a concursului, iar acesta "costă mulţi bani".

"Mi-au spus: «te rugăm, nu câştiga finala!»", a declarat, mai în glumă, mai în serios, Pastora Soler, într-un interviu acordat postului de radio ABC Punto Radio, citat de agenția Mediafax.

Cântăreața a spus că subiectul îi preocupă foarte mult pe reprezentanţii televiziunii publice spaniole TVE. "Cred că nu este momentul, nici pentru Spania, nici pentru televiziunea spaniolă să câştigăm Eurovisionul", a spus artista. Ea a mai spus că în cazul în care va câștiga, va fi aproape imposibil pentru țara sa să organizeze următoarea ediție, "pentru că acest lucru costă enorm de mulţi bani".

"Azerbaidjanul poate să-şi permită, pentru că ştim cu toţii că este o ţară care are petrol, dar noi nu putem, trebuie să ieşim mai întâi din această perioadă grea", a adăugat Pastora Soler.

Ea s-a declarat mulțumită cu o clasare "între primele cinci, pe locul al doilea, al treilea sau al patrulea".
Spania, a patra economie din zona euro, a reintrat la începutul acestui an în recesiune şi se confruntă cu cea mai înaltă rată a şomajului dintre ţările industrializate (24,44%), notează Mediafax.

Cântăreaţa în vârstă de 33 de ani va concura sâmbătă în finala concursului Eurovision 2012 cu piesa "Quedate conmigo".

 

Spania face parte dintre ţările calificate din oficiu în finală, grație contribuţiei financiare importante pe care o aduce în fiecare an pentru organizarea evenimentului.

Ţările calificate direct în finală sunt în afară de Spania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Azerbaidjan şi Germania.

Trupa Mandinga, reprezentanta României, a cântat marţi seară în prima semifinală şi s-a calificat în finala care va avea loc sâmbătă, în Baku, de la ora 22.00, ora României.

Românii din străinătate vor putea vota formaţia Mandinga în finală numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din ţara în care se află - pentru a afla numerele de telefon alocate piesei trupei.

25 Mai 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod