Eurovision 2012: Gazdele regretă problema de la recitalul Mandinga

Contactaţi de Mediafax, membrii trupei Mandinga au spus la rândul lor că, din păcate, în semifinala de marţi seară nu a fost atât de bine ca la repetiţii.

Organizatorii şi-au recunoscut vina pentru problema tehnică din semifinală, când Elena nu a mai auzit nimic în cască, şi au spus că regretă incidentul neplăcut, a declarat Dan Manoliu, şeful delegaţiei României la Eurovision, într-un comunicat remis agenţiei Mediafax.

Trupa Mandinga a trecut cu succes de prima semifinală, desfăşurată marţi seară, la Baku Crystall Hall. România a fost prima ţară anunţată de prezentatori drept calificată în finala Eurovision Song Contest 2012.

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, în ciuda unei probleme tehnice grave, Elena, solista trupei Mandinga, a reuşit să cânte perfect piesa "Zaleilah". După primele acorduri, monitorizarea din cască, în care artista auzea atât vocile colegilor, cât şi negativul piesei, a dispărut integral, astfel încât Elena a cântat întreaga piesă doar pe întoarcerea sunetului din sală.

"A fost foarte dificil să cânt fără să aud nimic. Mă bucur că am reuşit să nu vă dezamăgesc şi să cânt împreună cu ceilalţi colegi "Zaleilah" până la capăt, iar interpretarea noastră să primească atâtea voturi din partea telespectatorilor. Suntem mândri să reprezentăm România în finala Eurovision", spune Elena în comunicatul citat de Mediafax.

"Imediat după ce a coborât de pe scenă, Elena a venit plângând în Camera Verde. Am îmbrăţişat-o şi mai ales am felicitat-o, pentru că, într-o asemenea situaţie dificilă, s-a comportat ca o adevărată profesionistă.

Imediat după aceea am vorbit cu responsabilii EBU de organizarea Eurovision pentru a afla cum a fost posibilă o asemenea problemă tehnică în semifinală. Organizatorii şi-au recunoscut vina şi ne-au felicitat pentru tăria şi profesionalismul Elenei şi al trupei Mandinga din timpul show-ului live. Ne-au asigurat că a fost un incident neplăcut, pe care îl regretă şi care nu trebuie să dezvolte în noi o teorie a conspiraţiei. Organizatorii ne-au asigurat că în finală totul va fi perfect pentru România", spune Dan Manoliu, şeful delegaţiei României la Eurovision.

 

La rândul ei, Elena Ştirbescu, producătorul general Eurovision România, a spus că, din păcate, tensiunea din timpul aşteptării rezultatului a fost una maximă, incidentul de pe scenă ţinând formaţia într-o tensiune inutilă: "Bucuria aflării calificării a fost înjumătăţită de ceea ce s-a întâmplat cu casca Elenei, însă am decis împreună cu trupa şi ceilalţi membri ai delegaţiei să ştergem cu buretele acest moment şi să ne concentrăm asupra finalei care ne aşteaptă la finalul săptămânii."

Potrivit comunicatului, în timpul show-ului, în centrul de presă de la Baku Crystal Hall, prestaţia României a fost aplaudată de jurnalişti, iar câţiva dintre ei au început să danseze şi să cânte pe "Zaleilah".

Contactaţi de Mediafax, membrii trupei Mandinga au spus la rândul lor că, din păcate, în semifinala de marţi seară nu a fost atât de bine ca la repetiţii.

"Dacă la toate repetiţiile de până acum nu am avut probleme tehnice, am avut parte de aşa ceva tocmai în direct, în timpul semifinalei.

Din fericire, Elena este o foarte bună profesionistă şi o artistă excelentă şi a reuşit să facă faţă situaţiei", a spus Alex (Mandinga).

Elena, solista trupei, a explicat: "Este ca atunci când conduci o maşină cu geamurile aburite. Se vede ceva, dar totuşi dacă nu cunoşti foarte bine drumul faci uşor un accident. Aşa a fost şi pentru mine pe scenă. Noroc că ştim foarte bine piesa şi că există o comunicare perfectă între mine şi băieţi pentru că am reuşit să facem faţă unui moment delicat. Am avut o scurtă reacţie de şoc în momentul în care am realizat că nu mai aud nimic în cască. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu scena, asta înseamnă că este aproape imposibil să te sincronizezi cu piesa şi colegii de scenă, bazându-te doar pe ecoul care vine din sală. Totuşi noi am reuşit să trecem peste acest moment, să ducem piesa până la capăt şi cu ajutorul telespectatorilor şi al juriului de specialitate să reprezentăm România în finala Eurovision."

La rândul său, Omar a precizat că toate ţările participante au trupe foarte bune în concurs. "Nu vrem să comentăm ce au făcut ceilalţi pe scenă. Noi vrem să ne concentrăm asupra show-ului nostru şi în finală să oferim tot ceea ce Mandinga are mai bun".

În ceea ce priveşte planurile pentru marea finală, de sâmbătă, membrii trupei Mandinga şi-au propus să facă "un spectacol perfect". "Obiectivul nostru este să ajungem între primele cinci ţări.
Desigur, ne dorim să câştigăm Eurovision. Am muncit şi muncim mult pentru asta. Am venit aici să-i facem mândri pe români şi fix asta vom face şi pe 26 mai"
, a spus Alex.

Totodată, Elena a precizat că Eurovision 2012 este un concurs complex şi greu, din care cei de acasă cunosc doar 10%. "Este foarte multă muncă în spate şi un program încărcat de care dacă nu te ţii, ieşi imediat din joc. E dificil să spun că ceva a fost mai dificil decât altceva. Participarea la Eurovision este o ocazie specială pentru care le mulţumim celor de acasă că ne-au acordat-o. Avem încrederea românilor şi sprijinul lor, aşa că nu ne permitem să arătăm cu degetul ceva. Ne dorim ca totul să fie perfect şi fiecare dintre noi, din Mandinga, dar şi din echipa TVR, dă tot ceea ce are mai bun pentru ca România să fie reprezentată exemplar la Eurovision", a spus cântăreaţa.
Elena le mulţumeşte fanilor că susţin Mandinga şi le dau membrilor trupei atâta energie. "Împreună mergem la câştig în finala Eurovision!", a mai spus ea.

Mandinga va intra în finala Eurovision Song Contest 2012, sâmbătă, cu numărul 14. Ordinea de intrare în concurs a fost decisă printr-o tragere la sorţi organizată în conferinţa de presă care a urmat semifinalei de marţi.

Semifinala de marţi a fost difuzată în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, iar semifinala de joi şi finala de sâmbătă vor fi transmise în direct de aceleaşi posturi ale televiziunii publice.

Cele 18 ţări care au evoluat în prima semifinală Eurovision, marţi, pe scena Crystal Hall de la Baku, au fost, în ordinea intrării în concurs: Muntenegru, Islanda, Grecia, Letonia, Albania, România, Elveţia, Belgia, Finlanda, Israel, San Marino, Cipru, Danemarca, Rusia, Ungaria, Austria, Moldova şi Irlanda.

În afară de România, în semifinala de marţi s-au mai calificat Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia, Irlanda.

Cei 10 finalişti au fost desemnaţi pe baza votului telespectatorilor şi a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură.

Eurovision va continua joi, cu a doua semifinală, când vor concura, în ordinea tragerii la sorţi: Serbia, Macedonia, Olanda, Malta, Belarus, Portugalia, Ucraina, Bulgaria, Slovenia, Croaţia, Suedia, Georgia, Turcia, Estonia, Slovacia, Norvegia, Bosnia şi Herţegovina, Lituania.

Ţările calificate direct în finală sunt Marea Britanie, Franţa, Italia, Azerbaidjan, Spania şi Germania.

Românii din străinătate vor putea vota formaţia Mandinga în finală numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din ţara în care se află - pentru a afla numerele de telefon alocate piesei trupei.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
23 Mai 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod