European Royal Orchestra la Arenele Romane

29 Iunie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
European Royal Orchestra la Arenele Romane
Miercuri, 30 iunie, incepand cu orele 20.00  Arenele Romane vor gazdui un eveniment de inalta clasa: European Royal Orchestra intr-un concert extraordinar, sub bagheta apreciatului dirijor italian Fiorangelo Orsini. Invitati speciali vor fi patru tenori de exceptie ai Romaniei - DISTINTO si una dintre cele mai remarcabile voci lirice - IANNA.

Pentru aceasta ocazie speciala, organizatorii doresc sa realizeze o seara cu muzica italiana, in care publicul sa se poata delecta cu celebre opere ale culturii italiene ("Barbierul din Sevilla", "Cotofana hoata", "Cavaleria Rusticana", "Revista Rosiniana", "Italiana in Alger" samd.

European Royal Orchestra ii reuneste sub cupola sa pe cei mai buni studenti absolventi ai facultatilor de profil din tara si strainatate.
Alaturi de acesti tineri geniali, sunt incantati sa faca parte dintr-un proiect atat de ambitios si artisti profesionisti din orchestre de top din Romania (filarmonica " George Enescu“, Orchestra Nationala Radio, Opera Nationala de Stat).

Pe langa aceasta componenta de prim rang, European Royal Orchestra se poate mandri cu colaborari extinse cu mai multi importanti producatori de muzica din lume. De asemenea, se lucreaza numai cu profesionisti de talie internationala: orchestratori, dirijori, scenografi , ingineri de sunet.

Fiorangelo Orsini a studiat muzica la Conservatorul "Luisa D'Annunzio" din Pescara, unde a absolvit cu onoruri sectiunea de corn.
Mai tarziu s-a dedicat studiului compozitiei, instrumentatiei pentru trupa si conducerea orchestrei, participand la cursuri de master la Academia de Muzica din Siena, sub indrumarea marelui profesor Franco Ferrara, printre ai carui cei mai buni ucenici se numara. S-a impus publicului si criticilor mai intai ca un tanar muzician, apoi a cantat cu mari dirijori, cum ar fi L. Bernstein, L. Maazel, G. Pretre, R. Muti, C. Abbado, Z. Metha, W. Sawallisch, L.V. Matacic etc.

A fost invitat in calitate de membru al juriului la prestigioase concursuri internationale, si pentru deosebite merite artistice a primit distinctia de Cetatean de Onoare al Orasului Sila Spezzano (CS).
Din 1977 este profesor titular de corn la Conservatorul "Luiza D'Annunzio" din Pescara. Din punct de vedere muzical, cunoasterea tehnicilor de compozitie si orchestratie ii permite sa inteleaga fiecare secret al oricarei partituri. Pasiunea sa pentru muzica, precizia si caldura cu care conduce o orchestra, cat si carisma personala il ajuta sa obtina intotdeauna efectele dorite.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena pe 29 Iun 2010, 21:29
    Am bilet si bine-mi pare.

    Am primit primit cadou 2 bilete nu stiam ce este,am citit cronica de spectacol si ...sunt bucuroasa.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod