Elveția îi cere scuze vedetei TV Oprah Winfrey

Autoritățile din Ţara Cantoanelor i-au prezentat scuze starului american, după ce Oprah Winfrey a povestit că a fost victimă a rasismului într-un magazin de lux din Zurich, unde a mers luna trecută pentru a participa la căsătoria cântăreţei Tina Turner.
Într-un interviu acordat lui Larry King la Ora.tv, regina "talk-show-urilor" americane a mărturisit că o vânzătoare a refuzat să-i arate o geantă de mână, spunându-i că aceasta ar fi "prea scumpă pentru ea".

"I-am spus acestei femei: «aş vrea să văd această geantă de mână de pe etajeră şi ea mi-a răspuns: nu, este prea scumpă»", a afirmat Oprah Winfrey pentru Ora.tv.

Apoi vânzătoarea i-a lăudat geanta de mână făcută din piele de crocodil, explicându-i că a fost creată pentru actriţa americană Jennifer Aniston.

Oprah Winfrey i-a mărturisit lui Larry King că a vrut să râdă şi să joace un rol din "Pretty woman" cumpărând tot buticul pentru a o impresiona pe vânzătoare, dar a renunţat în cele din urmă, deoarece a înţeles că aceasta ar primi un comision.
Oprah Winfrey are o avere estimată de Forbes la 2,8 miliarde de dolari americani.

Contactată de AFP, Trudie Götz, proprietara lanţului elveţian de buticuri de lux Trois Pommes, a explicat că ar fi vorba despre o neînţelegere.

"Vânzătoarea mea a vrut să fie prea drăguţă. Ea i-a explicat că această geantă costă 35.000 de franci elveţieni şi că ar putea să-i arate versiuni mai ieftine din struţ, piele pură şi catifea", s-a apărat ea.

Proprietara buticului a adăugat că nu prevede sancţiuni disciplinare împotriva angajatei sale.
"Este o vânzătoare foarte calificată. Ea mai lucrează într-un butic din St. Moritz şi este obişnuită să aibă de-a face cu clienţi de prestigiu", a afirmat ea.

Trudie Götz a precizat că se gândeşte la răspunsul pe care-l va aduce pentru aceste acuzaţii şi că îl va consulta pe avocatul său.

Suisse Tourisme, organizaţie care se ocupă de promovarea turismului în Elveţia, şi-a prezentat scuze pe Twitter. "Această vânzătoare a avut un comportament deplasat. Ne pare rău", scrie organizaţia.

În plus, un purtător de cuvânt al organizației a prezentat scuze celebrei realizatoare TV.
“Incidentul cu Oprah Winfrey este cât se poate de regretabil. Suntem cunoscuți ca un oraș fără prejudecăți, iar acest incident ne afectează imaginea” a spus Christian Trottmann.


Foto: AFP/Mediafax


Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
13 August 2013
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • evelineana pe 14 Aug 2013, 10:26
    gramatica

    Frumos ar fi ca inainte de a ne exprima in scris parerile, impresiile, jignirile sa cunoastem gramatica limbii romane...

    0
    0

  • vichi pe 13 Aug 2013, 15:35
    vanzatoarea

    Cred ca vanzatoarea traieste sub pamant daca nu o cunoaste pe Oprah sau chiar rasista

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod