Elton John şi David Furnish se căsătoresc

Starul şi partenerul său de viaţă, David Furnish, care trăiesc într-o uniune civilă, urmează să se căsătorească, după ce, sâmbătă, o lege istorică ce legalizează căsătoriile între persoanele de acelaşi sex a intrat în vigoare în Anglia şi Ţara Galilor, informează site-ul contactmusic.com, citat de agenția Mediafax.
"Eu şi Elton ne vom căsători", a declarat David Furnish pentru publicaţia Attitude. "Ca un cuplu de profil înalt, considerăm că este datoria noastră să o facem, ca să ne asigurăm că toată lumea ştie că acest lucru este ceva la care mulţi homosexuali care trăiesc în această ţară n-au visat că se va întâmpla", a mai spus acesta.

După ce vreme de mai mulţi ani au fost "parteneri", cei doi vor putea, în sfârşit, să se numească "soţ şi soţ".

"Ca artist, (Elton) este conştient că, orice spune şi face, oamenii vor lua notiţe. Aşa că ce mod mai bun de a sărbători acest moment istoric în timp?", a mai spus acesta.
"Eu şi Elton credem că este o diferenţă enormă între a numi pe cineva 'partenerul' tău şi a-l numi 'soţul' tău"
, a completat Furnish, citat de contactmusic.com.

Primele căsătorii între persoane de acelaşi sex au fost oficiate sâmbătă imediat după miezul nopţii în Ţara Galilor şi Anglia - steaguri în culorile curcubeului fluturând la Londra pe clădirile ministeriale -, după intrarea în vigoare a acestei "legi privind egalitatea", foarte aşteptată, aceasta fiind ultima etapă dintr-o luptă lungă dusă de apărătorii drepturilor homosexualilor.

Primele căsătorii între gay şi lesbiene au fost oficiate imediat, în speranţa de a deveni primul cuplu care spune "da", un moment calificat drept "important pentru ţară" de premierul britanic David Cameron, relatează agenția Mediafax.

"Pentru a explica lucrurile mai simplu, în Marea Britanie nu are importanţă dacă eşti heterosexual sau homosexual - statul îţi va recunoaşte relaţia în acelaşi fel", a declarat Cameron.

Artistul britanic Elton John, una dintre cele mai proeminente celebrităţi gay din lume, locuieşte cu partenerul său de viaţă, David Furnish, într-o uniune civilă din 2005 şi au împreună doi copii.

"Când Zachary şi Elijah vor creşte şi vor avea copii, vor trăi - să sperăm - într-o lume unde toată lumea poate fi egală, unde să fii căsătorit nu ţine de faptul că eşti heterosexual sau homosexual, ci pur şi simplu că eşti om", a mai spus David Furnish.

Elton John a militat pentru drepturile persoanelor gay în Marea Britanie şi în Ucraina, ţară care i-a refuzat dreptul, în 2009, de a adopta un copil, din cauza vârstei şi a stării sale civile, notează Mediafax.

Într-o carieră de aproape cinci decenii, Elton John a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor.
Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii '70, cu şapte albume consecutive No.
1 în Statele Unite şi şase single-uri No.
1. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock'n'roll.

El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA, după sfârşitul anilor '80. A intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit cavaler în 1998.


Foto: AFP/Mediafax
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • aurel mihet pe 1 Apr 2014, 02:04
    despre casatoriile persoanelor de acelas sex.

    Cea mai mare plaga a timpului in care traim e casatoriile intre persoane de acelas si aceasta pentruca e impotriva planului lui Dumnezeu in legatura cu creatia. Dumnezeu a facut familia formata dintr'un barbat Adam si o femeie Eva .Deavolul a schimbat aceasta si a infintat casatori intre persoane de acelas sex, lucru pe care il vedem foarte frecvent. Nici o creatie nu si-a schimbat legea data de Creiator in acest scop afara de om.( in acest caz omul a ajuns mai inferior animalelor). Dele inceput Dumnezeu a condamnat acest murdar pacat. Sfinta Scriptura ne vorbeste despre acest lucru. Cine nu a auzit de Sodoma si Gomara ,cetati pe care Dumnezeu le-a pedepsit in mod groaznic pentru acest pacat??? Genesa 19.12-15. In Leceticul 20 13 scrie; Daca un om se culca cu un alt om asa cum se culca cineva cu o femeie ,amindoi au facut un lucru SCIRBOS; sa fie pedepsiti cu moartea. In N.T se spune acelas lucru in Romani 1.26,27....caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr'una care este impotriva firi; tot asa au facut si barbati....e josnic faptul ca acest pacat nu-l fac numai oameni simpli ci oameni considerati invatati ( cum e cazul de mai sus) si a devenit legiferat in atitea locuri la nivel global Oameni bun de pretutindeni veniti sa ne unim sa sa luptam impotriva SODOMIZARI lumi care in mod inevitabil va atrage minia lui Dumnezeu!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod