Def Leppard - nou album si turneu mondial de stadion

Facebook Twitter Comenteaza
Def Leppard - nou album si turneu mondial de stadion

Def Leppard, prima trupa arena rock din Marea Britanie, revine cu al 14-lea album din cariera, un nou album de studio. Cea mai noua creatie discografica a legendarei trupe poarta numele "Songs From The Sparkle Lounge", iar veteranii rock-ului planuiesc deja un nou turneu mondial de stadion.
Albumul va fi lansat international pe 28 aprilie, iar in SUA, pe 29 aprilie. Va contine 11 piese noi, intre care si mult asteptata "Nine Lives", o colaborare reusita cu starul de muzica country Tim McGraw.
Acesta este primul material nou al celor de la Def Leppard, dupa o perioada de 6 ani de la albumul "X" din 2002, si marcheaza inceputul unui nou capitol remarcabil in cariera de 30 de ani a trupei. Inregistrat anul trecut pe parcursul mai multor luni, titlul albumului vine de la zona din backstage - "sparkle lounge" - unde trupa se aduna in timpul turneelor pentru a compune.
Piesele sunt descrise de membrii trupei ca fiind compuse in stilul albumului care i-a consacrat, "Hysteria", si produse asemenea celor de pe "High 'n' Dry", iar intregul album are aerul anilor '70.

Conform afirmatiilor lui Joe Elliot, in studioul caruia s-a realizat albumul, "Acesta este un album foarte diferit, fiindca este indraznet in cea mai mare parte a compozitiilor. Pe album se regasesc piese in stilul clasic Def Leppard, melodii puternic influentate de curentul new wave si piese cu soundul AC/DC al anilor '70. Vor fi momente cand cei care sunt familiari cu stilul nostru vor spune: 'Wow! Intr-adevar, o surpriza!'".
Punctul de plecare al colaborarii cu starul de muzica country Tim McGraw a fost un bis la show-ului Hollywood Bowl 2006, unde au cantat impreuna, in aplauzele publicului, "Pour Some Sugar on Me".
Imediat dupa ce au compus "Nine Lives", s-au gandit ca se potriveste perfect cu vocea lui McGraw, care s-a indragostit de piesa imediat ce a auzit-o.
Piesa "Go", care se regaseste pe acest album, ne aminteste de beat-ul puternic si agresiv al clasicei "Rocket, Love", o emotionanta melodie cu o constructie epica, si "Tomorrow", piesa compusa de Collen despre disparitia tatalui sau.
Trupa Def Leppard - Joe Elliott (voce), Vivian Campbell (chitara), Phil Collen (chitara), Rick "Sav" Savage (bass) si Rick Allen (tobe) – are la activ peste 65 de milioane de albume vandute in intreaga lume si doua prestigioase discuri de diamant.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod