"Cvartet pe panza" la MNAR

Facebook Twitter Comenteaza


Muzeul National de Arta al Romaniei initiaza in luna august o noua serie de programe educative destinate adolescentilor. Tema acestora este Arta si muzica. Cvartet pe panza I, II si se desfasoara in zilele de 23 si 24 august 2008, intre orele 15:00-16:00, in Galeria de Arta Romaneasca Moderna si in Galeria de Arta Europeana.

Pentru aceste programe au fost alese patru picturi care vor fi prezentate comparativ cu fragmente muzicale. In fiecare dintre cele doua zile, doua lucrari de arta vor fi comentate in paralel cu fragmente muzicale, din punctul de vedere al compozitiei, al surselor de inspiratie si al centrului de interes.
Printre lucrarile selectate se numara si tabloul lui Achille Emille Othon Friesz, "Vedere din port", care reprezinta un peisaj marin. Aceasta lucrare va fi comparata cu fragmente din cantece marinaresti. Celelate tablouri apartin lui Jacopo Amigoni, Marcel Iancu si Hans Mattis Teutsch.

Participantii vor descoperi motive din artele plastice care se intalnesc si in muzica, urmarind evolutia in paralel a acestor doua arte.

  • Numarul maxim de participanti: 20
  • Inscrierea presupune participarea la ambele intalniri.
  • Inscrierile se fac la numarul de telefon 314 81 19 sau la adresa de e-mail mirela.radulescu@art.museum.ro.
  • Ultima zi de inscriere pentru program este joi, 21 august, orele 14:00.
  • Tarif: 4 lei / persoana / program.

Programele nu se adreseaza claselor de liceeni, ci participantilor cu inscriere individuala.
In masura in care un grup de liceeni este interesat sa participe (cu sau fara un cadru didactic), poate anunta persoana de contact pentru a se programa in alte zile decat cele mentionate.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod