Cursa la polul Sud in sprijinul Fundatiei Hospice Casa Sperantei

18 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Un norvegian care lucreaza la o banca daneza din Londra strange bani pentru o fundatie de caritate din Romania, numita Hospice "Casa Sperantei", printr-o cursa la Polul Sud, care va avea loc in decembrie 2008.

Christian Hillkirk, in varsta de 47 ani, se afla in Romania pentru a afla despre proiectele Hospice din Brasov si Bucuresti, inainte de a se intoarce in Marea Britanie pentru a continua antrenamentele pregatitoare pentru cursa. Aceasta implica 6 echipe formate din cate 3 persoane, care vor parcurge pe schiuri distanta de 440 mile, prin traversarea celor mai inaccesibile tinuturi de pe Terra, cu temperaturi care ajung pana la -70º C.
Viteza vantului poate sa depaseasca 180 mile/ora. Cursa va dura aproximativ 30 zile si Christian este sponsorizat de o banca daneza, clienti, colegi si oricine doreste sa-l ajute.

Christian spera sa stranga suma de 65.000 Euro pentru a ajuta Hospice "Casa Sperantei", care ingrijeste copii si adulti cu boli incurabile din Brasov si Bucuresti. Hospice-ul trece acum prin dificultati financiare datorate concurentei create prin cresterea semnificativa a salariilor din sistemul public de sanatate din Romania, precum si a crizei financiare mondiale.

Christian, care a vizitat hospice-ul din Brasov, a declarat: "Am fost coplesit sa remarc standardele ridicate din hospice, ospitalitatea si prietenia personalului si faptul ca pacientii sunt fericiti ca se afla acolo.
Sper ca, prin eforturile mele, sa pot ajuta hospice-ul sa continue activitatea aceasta importanta. As dori sa primesc vesti de la oricine care ar fi dispus sa sponsorizeze initiativa mea de caritate".

Sambata seara (15 noiembrie 2008), Christian a participat la balul de caritate "Floare de Colt", a avut loc la Athenee Palace Hilton din Bucuresti, la care Mihaela Radulescu a gazduit evenimentul anual de strangere de fonduri.

Parcursul cursei va fi transmis prin canale de stiri online, diverse televiziuni si ziare, iar informatiile sunt disponibile si pe un website dedicat acestei curse.
Echipa din care face parte Christian este C2G (Danske Bank). Se pot face sponsorizari on-line. Site-ul este www.justgiving.com/chritiansouthpole

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod