"Cultura fierbinte" incepe la TVR Cultural

Facebook Twitter Comenteaza


In fiecare luni seara, de la ora 20.00, Marian Voicu invita telespectatorii sa urmareasca, in direct, o dezbatere fierbinte despre cultura. "Cum poti sa iesi din infern? Prin cultura. Ce inseamna sa faci cultura? Iti chemi prietenii si faceti castele", spunea Constantin Noica. In "Cultura fierbinte", moderatorul si invitatii sai discuta polemic teme de actualitate culturala.

In Bucuresti la tot pasul vezi monumente si statui mai mult sau mai putin sugestive, inspirate dar mai ales controversate.
De ce nu are Bucurestiul o cultura statuara ca si alte capitale europene? Ce se intampla cu monumentele revolutiei? Si mai ales de ce a fost monumentul Memorialul Renasterii intampinat atat de prost de catre critica? In prima editie a emisiunii, cu tema "Monumentul repudiat",  Mihai Oroveanu (director MNAC), Erwin Kessler (critic de arta) si Alexandru Ghilidus (designer) vor incerca sa raspunda tuturor acestor intrebari.  

Marian Voicu este realizator al Televiziunii Romane din toamna anului 2002, el lucrand inainte tot in TVR, ca redactor la TVR Iasi.
Modereaza pe TVR 1 emisiunea "Atunci si acum", produce si modereaza "Articolul 7", talk-show difuzat pe TVR International si prezinta "Interviurile Europa FM". In perioada 2004-2005, Marian a moderat "Vorbe despre Fapte", talk-show de succes al postului TVR 1. Alte programe pe care le-a prezentat si realizat in TVR sunt talk-show-ul "TVR in Direct" si magazinul economic "Jurnalul Financiar". A realizat, intre 1999 si 2002, seria de 50 de documentare "Romanii de langa noi", iar in 2003 seria de 6 documentare numita "Romanii din Siberia".
A continuat cu reportaje din Sudan, Croatia, Finlanda, Franta, Marea Britanie, Irlanda, Canada, Japonia, Mauritania, Maroc si Senegal.

Premiile obtinute de realizatorul TVR sunt numeroase, printre ele numarandu-se "Premiul pentru talk-show", decernat de catre Clubul Roman de Presa, in 2006, "Premiul Jean Louis Calderon" pentru seria de documentare "Romanii din Siberia", "Premiul A.P.T.R." in 2003, "Premiul pentru curaj si conduita jurnalistica - Televest" in 2001 si "Premiul pentru reportaj-ancheta Televest" in 2000.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod