Cotabiţă o critică pe Luminiţa Anghel

După ce Luminiţa Anghel l-a criticat dur pe unul dintre juraţii selecţiei naţionale Eurovision 2013 pentru că nu i-a dat nici măcar un punct, Gabriel Cotabiţă consideră că artista ar trebui să fie un pic mai temperată.

După Eurovision, Gabriel Cotabiţă a luat atitudine pe pagina lui Facebook. "Piesa Luminiței Anghel a pierdut nu pentru că Stefan Năftănăilă nu i-a acordat niciun punct, ci pentru că a fost pe locul 3 la public! Un calcul matematic simplu și cunoașterea regulamentului concursului ne arată că, chiar și în situația în care ea s-ar fi clasat pe locul I la votul juriului și ar fi fost astfel la egalitate perfectă cu Cezar, acesta din urmă ar fi mers mai departe, pentru că avea nota mai mare la votul publicului! Deci, publicul a sabotat-o? În aceste momente puțin mai multă decență și reținere în exprimare, mai ales din partea unei mari cântărețe, ar fi fost mai potrivite! Dar ce să faci, trăim într-o lume a tabloidelor", a scris cântăreţul.

"Atitudinea lui Ștefan Năftănăilă, a cărui competență este mai presus de orice comentariu, fiind un profesionist al radioului, cu studii muzicale superioare și cel mai aproape de fenomen de cel puțin două decenii (este acreditat atât la Eurovision cât și la San Remo imediat după revoluție, dacă nu mă înșel), este după părerea mea una firească", a adăugat Cotabiţă.

Luminiţa Anghel, care s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul final al selecţiei naţionale a Eurovision, a declarat pentru agenția Mediafax că este inadmisibil şi şocant că unul dintre juraţi, Ştefan Naftanailă, a ales să nu-i acorde nici măcar un punct.

Ştefan Naftanailă a declarat, înainte de a citi punctajele acordate, că a votat "ţinând cont de calitatea piesei, a interpretării şi de capacitatea interpretului de a face faţă acestui concurs".

România va fi reprezentată la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, de Cezar Ouatu, cu piesa "It's my life", compusă de Cristian Faur, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a concursului Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la TVR.

Cezar a obţinut un total de 20 de puncte, de la juriu şi de la public, în urma unei lupte foarte strânse cu trupa Electric Fence (19 puncte) şi cu Luminiţa Anghel (18 puncte).

În acest context, fiecare notă a atârnat foarte greu în clasamentul final.

Ştefan Naftanailă nu i-a acordat Luminiţei Anghel nici măcar un punct, fapt care a nemulţumit-o pe cântăreaţă.

Luminiţa Anghel a declarat pentru Mediafax că a şocat-o decizia lui Ştefan Naftanailă, precizând însă că nu o va contesta. "Este inadmisibil ca un om de radio care a fost la aproape toate concursurile Eurovision internaţionale, împreună cu echipa României, să considere că nu merit nici măcar un punct. Este un şoc pentru mine şi pentru toată echipa mea că acest domn a ales să nu-mi acorde nici măcar un punct şi mi-a dat nota 0", a spus Luminiţa Anghel.

"Probabul că-şi dorea să plece Cezar şi era singurul mod să scape de mine. Sunt dezamăgită. Am pierdut pe mâna unui jurat care a vrut să scape de mine. Îi transmit că ar putea să-i fie ruşine pentru nota nesimţită pe care mi-a dat-o. Putea să-mi dea 3, 4, dar nu 0!", a declarat cântăreața pentru Click!.

Totodată, Liliana Levinţa, PR-ul cântăreţei Luminiţa Anghel şi impresar autorizat, a declarat: "Dacă cineva în România consideră că Luminiţa Anghel este o artistă de nota 0, acel om nu mai are ce căuta niciodată într-un concurs, nici măcar să asculte o melodie pentru că nu se pricepe.

Nu vom contesta decizia acestui jurat pentru că asta înseamă să fi jurat: să ai o părere personală şi subiectivă. Că ea este de toată jena asta este o altă treabă. Nu avem intenţia să contestăm nimic", a mai spus Liliana Levinţa.

Dan Manoliu, managerul proiectului Eurovision, a spus că fiecare dintre cei şapte juraţi ai selecţiei naţionale a concursului răspunde personal pentru modul în care a votat, precizând însă că pentru el a fost "chiar şocant" că Ştefan Naftanailă nu i-a acordat niciun punct Luminiţei Anghel.

"M-am aşteptat să poată câştiga şi Cezar, bătălia era între mine şi el, fără lipsă de modestie. Dar mi se pare aberant ca un jurat ca Naftanailă să considere că sunt un artist de nota zero, având în vedere că în 2005 am fost pe locul 3 la Kiev. Să nu ai respect pentru munca omului, pentru un artist de live şi să-l notez cu nimic...", a spus Luminiţa Anghel pentru Click!.

Contactat de ziarul Ring, Naftanăilă a declarat că nu vrea ca acest scandal să-i afecteze activitatea: "M-am gândit bine la gestul meu.

Nu doresc deocamdată să întreţin un conflict care să-mi strice şi mai mult imaginea de om de radio."





Foto: Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
11 Martie 2013
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • misulica pe 12 Mar 2013, 12:15
    credeti ca vedeti esenta ?

    Nu-i asa ca ati uitat ca Eurovision-ul este un ansamblu total de muzica, culoare si spectacol? Chiar credeti ca are ce cauta un cantec numa' bun pe Broadway, la Eurovision? Indiferent de cine-l canta...

    1
    0

  • TRASCA DUMITRU pe 12 Mar 2013, 12:14
    O fi fost politic?

    Dat fiind ca piesa lui Turcescu a fost atat de apreciata de public si notata atat de prost de catre "JURATI",ma intreb daca nu cumva a fost UN VOT POLITIC! Stiu ca Luminita Anghel este fan PSD. Sau ma insel?!

    0
    0

  • Geo pe 12 Mar 2013, 00:54
    selectia nationala Eurovision 2013

    Oare citeste cineva abilitat aceste mesaje? sau le sunt transmise comentariile facute de oameni? eu am patit ceva care sunt sigura ca s-a intamplat la multi. am trimis un sms cu vot in semifinala dar am primit o asa zisa confirmare abia peste o zi (retineti) in care imi spunea ca perioada de votare s-a incheiat. deci, votul meu abia atunci il primisera (peste O ZI de la trimiterea sms-ului meu). acelasi lucru l-am patit si in finala cand am votat pt. Luminita Anghel, dar confirmare nu am primit nici in momentul de fata, adica peste 2 zile si ceva. eu cred ca a fost ceva la mijloc cu sms-urile astea. oricum, a fost f.f. ciudat. imi pare rau pt. Luminita ca nu a castigat. piesa si vocea ei meritau sa ne reprezinte. si altceva, sistemul asta cu voturile publicului e o mare tampenie. nu se poate tine 100% evidenta, e clar. m-am convins. in loc sa-si puna toti compozitorii mintea la contributie si sa iasa o capodopera, se lupta intre ei. nu voi intelege asta niciodata.

    4
    1

  • r69 pe 12 Mar 2013, 00:07
    ...

    Ce treaba o avea faptul ca Cotabita s-a despartit, cu nota grozavei dne luminita..sa mor..na daca inteleg! Si..madam...daca vrei sa te pleci in fata tipei..e problema matale, deci nu vorbi la plural!!..fiecare are dreptul la o parerea. Daca dl.Naftanăilă a considerat ca este de nota 0 (zero) a avut motivele lui, din punct de vedere profesional, strict. Deci faptul ca a facut nu-s ce fapte bune in particular sau locul III la Kiev, nu au legatura cu prestatia cucoanei pline de ea...la selectia Eurovision 2013.

    1
    3

  • B pe 11 Mar 2013, 19:50
    grrr

    Malmö! Nu Malmo.. Si nu uitati, ca Luminita Anghel si Sistem au obtinut locul 3 la Eurovision!!

    4
    2

  • Elena pe 11 Mar 2013, 15:51
    Dumezeu e unicul Judecator..........

    nu expiratul si vagabondul de Cotabita, care, normal ca nu e pe lungimea de unda cu Dna Luminita, cata vreme, la Craiova, inca de acum cca 30 de ani, si-a parasit nevasta si pe cele 3 fiice, lasandu-le derutate si indurerate! ***************************************************************** Draga Dna Luminita , Dvs. chiar nu stiti ca traiti in RO??? Nu mai fiti suparata, cata vreme o vorba din batrani zice:"Daca vreodata esti nedreptatit - zambeste - , intrucat Dumnezeu iti ridica o CUNUNA in CER ! " Dvs. - Doamna a muzicii romanesti - , ar trebui sa primiti un Premiu de Excelenta - Dvs., Teo si Elena Carstea s.a. - , si pentru faptul ca ati avut curajul "sa luati sub aripa Dvs. un suflet, doua", carora "sa le marcati Destinul in BINE !" (Eu una, n-as fi avut acest curaj!) Nu numai pentru calitatea vocii Dvs., ci si i pentru asta veti primi un BONUS:"Cine duce de mana, pe pamant, un copil, doi, are Portile Raiului deschise!" De asemenea, Felicitari, si pentru ca ati dorit ca ai Dvs. copii sa aiba "un Reprezentant al Partii Masculine a Creatiei Divine" alaturi de ei, intrucat se stie de cata nevoie au, mai ales baietii, de un TATA ! Va iubim !!!! Ne plecam in fata Dvs. !!! Raspunde » 10

    6
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod