Christopher Plummer a murit la 91 de ani: 15 imagini din cariera legendarului actor

Câștigător al premiului Oscar, Christopher Plummer s-a stins din viață la 91 de ani.

Actorul canadian Christopher Plummer a murit la 91 de ani, în casa sa din Connecticut. În ultimele clipe de viață, starul care a jucat în "Sunetul muzicii" și în numeroase alte producții cinematografice populare a avut-o alături pe soția sa, Elaine Taylor, cu care a fost căsătorit timp de 53 de ani, anunță BBC.  

Plummer care a câștigat Oscarul în 2012, pentru rolul din filmul "Beginners", a devenit, la 82 de ani, cel mai în vârstă laureat al premiilor Academiei americane de film.

El a mai fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din "The Last Station" (2010) și "All the Money in the World" (2018).

"Chris a fost un bărbat extraordinar care și-a iubit și respectat profund profesia cu maniere de modă veche, autoironie și o muzică a cuvintelor", a transmis bunul său prieten și manager Lou Pitt într-un comunicat prin care a confirmat decesul.

"Era o valoare națională strâns legată de rădăcinile sale canadiene. Prin arta și umanitatea sa, el ne-a atins tuturor inimile, iar viața lui legendară va dura pentru toate generațiile următoare.
Va fi mereu cu noi",
a mai scris Pitt.

Cu o carieră cinematografică de peste 50 de ani, Plummer a interpretat numeroase roluri importante, de la cel din "The Girl With the Dragon Tattoo", până la vocea personajului negativ din animația "Up" (2009). Rolul căpitanului von Trapp, din "Sunetul muzicii", producție clasică în care a jucat în tandem cu Julie Andrews, a fost cel care i-a adus celebritatea.

Christopher Plummer a avut o carieră apreciată pe scenă, fiind recompensat cu două premii Tony.

El a mai jucat în filme populare, precum "The Insider", "12 Monkeys", "Star Trek VI: The Undiscovered Country" şi "A Beautiful Mind", şi şi-a împrumutat vocea pentru "Up", "An American Tale" şi pentru serialul de televiziune "Madeline".


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod