Cezar, după calificarea în finală: "Sunt un câştigător"

Reprezentantul României a declarat, într-o conferinţă de presă organizată la Malmö, că este pentru prima dată când un contratenor se califică în finala Eurovision. El a precizat că este foarte mândru să reprezinte la această competiţie România şi pe toţi cântăreţii de operă.

"Sunt fericit pentru că sunt un câştigător - sunt în finală. Este pentru prima dată când un contratenor se califică în finala Eurovision. Vocea este cel mai important lucru şi voi încerca să fiu şi mai bun sâmbătă. Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat. Am plâns o jumătate de oră după anunţarea rezultatelor. Sunt prea sensibil. Sunt foarte mândru să îmi reprezint ţara şi să îi reprezint pe toţi cântăreţii de operă", a declarat Cezar, într-o conferinţă de presă organizată la Malmö, după anunţarea rezultatelor celei de-a doua semifinale a Eurovision Song Contest 2013.

Întrebat dacă doreşte să îi mulţumească vreunei persoane, Cezar a declarat: "Vreau să îi mulţumesc tatălui meu, care s-a dus la ceruri acum trei ani.

El este cea mai importantă persoană din viaţa mea şi îi dedic lui această performanţă".

Cezar a mai spus că, cel mai probabil, el va fi câştigătorul marii finale a ediţiei din acest an a Eurovision Song Contest, însă artistul român a spus că printre favoriţi se numără şi Georgia şi Ucraina.

Pe de altă parte, imediat după ce a început să cânte în a doua semifinală, Cezar a remarcat faptul că a avut probleme cu casca audio, dar a reuşit să le depăşească continuând să cânte a cappella.


Cezar Ouatu, reprezentantul României, s-a calificat în finala Eurovision 2013, care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, joi seară, de cea de-a doua semifinală care s-a desfăşurat pe scena Malmö Arena (Suedia).

Cezar a concurat în cea de-a doua semifinală a Eurovision Song Contest 2013, joi seară, unde piesa "It's My Life" (muzică şi versuri Cristian Faur) a intrat în competiţie pe poziţia 17.

Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, România, Norvegia, Islanda, Armenia, Finlanda, Malta şi Grecia (într-o ordine aleatorie) sunt cele 10 ţări calificate în finala Eurovision 2013, după ce au trecut, joi seară, de cea de-a doua semifinală.

Cei 10 finalişti au fost desemnaţi pe baza votului telespectatorilor şi a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură.

Pe de altă parte, Republica Moldova, Olanda, Belarus, Belgia, Danemarca, Estonia, Irlanda, Lituania, Ucraina şi Rusia sunt primele 10 ţări calificate în finala Eurovision 2013, după ce au trecut, marţi, de prima semifinală.

Aliona Moon, reprezentanta Moldovei, concurează cu o piesă în limba română - "O mie".

Totodată, ţările care merg direct în finala Eurovision 2013 sunt: Franţa, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie şi Suedia.

Ediţia de anul acesta a concursului Eurovision se desfăşoară la Malmö, în Suedia, după ce reprezentanta acestei ţări, Loreen, a câştigat, anul trecut, celebra competiţie muzicală, cu piesa "Euphoria".

Trupa Mandinga, reprezentanta României la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea în finala concursului ce a avut loc la Baku, Azerbaidjan, cu piesa "Zaleilah".

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).
Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.


Foto: Foto Thomas Hanses (EBU)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod