Cererea de adoptie a Madonnei, respinsa

3 Aprilie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Cererea de adoptie a Madonnei, respinsa

Cererea de adoptie inaintata de Madonna unui tribunal din Malawi a fost respinsa astazi, 3 aprilie. Astfel, artista nu o poate lua acasa pe micuta Mercy James, in varsta de patru ani, informeaza "People".

Motivatia acestei decizi consta in faptul ca Madonna, in varsta de 50 de ani, nu are rezidenta permanenta in Malawi, acest lucru insemnand ca vedeta ar trebui sa fie prezenta in aceasta tara africana intre 18 si 24 de luni. Insa artista are resedinte doar in New York si Londra.

Potrivit ziarului "The Sun", surse apropiate vedetei au declarat ca aceasta a fost extrem de nervoasa dupa ce judecatorul a pronuntat decizia.
Madonna, care a depus actele pentru adoptie luni, 30 martie, nu a fost prezenta in sala de judecata.

Judecatorul s-a lansat intr-un atac virulent impotriva celebritatilor care adopta copii din tarile lumii a treia, afirmand ca "tribunalele, prin deciziile date, pot contribui activ la facilitarea traficului de copii, initiat de indivizi fara scrupule, care vor profita de lacunele legislatiei locale.

Oricine ar putea veni in Malawi sa aranjeze o adoptie care ar putea avea grave consecinte asupra copiilor pe care legea incearca sa ii protejeze.
Luand in considerare aceste lucruri, la finalul zilei, trebuie sa refuz aprobarea cererii de adoptie a micutei MJ.".

Judecatorul a continuat: "Cred ca va fi in interesul lui Chifundo (numele african pentru Mercy) ca fetita sa creasca in mediul cultural din Malawi.", adaugand apoi ca Chifundo va putea beneficia in continuare de generozitatea artistei, din moment ce aceasta se implica pe mai departe in actiuni de ajutorare a altor orfani.

Peste 100 de grupuri care militeaza pentru respectarea drepturilor copiilor au acuzat autoritatile din Malawi ca trateaza preferential cazul Madonna.


Guvernul din Malawi, aspru criticat pentru ca i-a acordat celebrei cantarete dreptul de a adopta un baietel, David Banda, in varsta de 13 luni la momentul respectiv, a declarat, joi, 2 aprilie, ca va sprijini procedura de adoptie a celui de-al doilea copil.

Procedura de adoptie pentru Mercy James - pe care vedeta a intalnit-o pentru prima oara in anul 2006, intr-un orfelinat din Malawi - ar fi fost aceeasi ca si in cazul lui David Banda, insa Madonna s-a prezentat de data aceasta in calitate de parinte unic - vedeta a divortat anul trecut de regizorul Guy Ritchie.

Pentru moment, nu se stie daca Madonna intentioneaza sa faca apel la decizia tribunalului.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod