Cercetătorii britanici știu cum va arăta prințul George când va fi adult

Copilul de doi ani de acum va urca într-o bună zi pe tronul Marii Britanii, după bunicul și tatăl său, Charles și, respectiv, William. Este un lucru sigur, iar o echipă de oameni de știință crede că știe cum va arăta prințul George la vârsta adultă, scrie site-ul 20minutes.fr, citat de Agerpres.

Cercetători de la Universitatea din Bradford au realizat o simulare informatică pentru a vedea cum va arăta prințul George — care va fi poate regele George al VII-lea — la 20, 40 sau 60 de ani. Sistemul analizează un ansamblu de "30-40" de trăsături ale feței, cum ar fi dimensiunile nasului sau distanța dintre ochi, a spus agenției Reuters profesorul Hassan Ugail, care a condus cercetările, precum și date ale părinților și altor membri ai familiei.



În cadrul aceluiași experiment, echipa de cercetători a "prezis" și cum va arăta prințesa Charlotte, în vârstă de șase luni, a patra în ordinea succesiunii la tronul străbunicii sale Elisabeta a II-a.

Rezultatele nu iau în considerare factori ca alimentația sau mediul și nici moda viitorului în privința aranjării părului. Hassan Ugail apreciază totuși că tehnologia sa este "fiabilă 80%".



Echipa, care a dezvoltat inițial tehnologia pentru a veni în sprijinul investigațiilor poliției, crede că metoda sa este mai precisă decât procedeele actuale de "îmbătrânire", putând servi în anchetele asupra copiilor dispăruți.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod