Ce le pregateste TIFF-ul copiilor si adolescentilor

27 Aprilie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Ce le pregateste TIFF-ul copiilor si adolescentilor

Festivalul International de Film Transilvania - TIFF va inaugura, in acest an, in cadrul celei de-a opta editii, un program special dedicat copiilor si adolescentilor clujeni, informeaza Mediafax. Astfel, programul proiectiilor va fi impartit in filme dedicate copiilor intre 6 si 14 ani si adolescentilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. In plus, pe data de 1 iunie festivalul pregateste un program special de trei filme.

"Prin acest nou proiect, Festivalul International de Film Transilvania intentioneaza sa implementeze, atat in scolile din Cluj-Napoca, cat si in comunele si satele din jurul orasului, un program special si revigorant de educatie media si cinematografica, primul de acest tip realizat in scolile clujene", spun organizatorii.

Temele si subiectele filmelor selectionate de cativa profesionisti din strainatate, specializati in astfel de programe in cadrul altor festivaluri internationale, vor fi discutate atat in clasa, inainte si dupa vizionarea filmului respectiv, cat si in sala de cinema, in cadrul unor sesiuni speciale de intrebari si raspunsuri, la care vor participa, pe langa profesori, si realizatori de film, dornici sa lamureasca fiecare "problema" ridicata de copiii si adolescentii spectatori.

Iata o parte dintre filmele selectionate:


  • "Me and You and Everyone we Know" (Marea Britanie, regia Miranda July),
  • "Dunya & Desie" (Olanda, regia Dana Nechushtan),
  • "Tsotsi" (Marea Britanie – Africa de Sud, regia Gavin Hood),
  • "Kidz in da Hood" (Suedia, regia Ylva Gustavsson, Catti Edfeldt),
  • "My Summer of Love" (Marea Britanie, regia Pawel Pawlikowski),
  • "Persepolis" (Franta, regia Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud).

Cea de-a opta editie a TIFF va avea loc in perioada 29 mai - 7 iunie.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod