Caz închis: Măruță a scăpat iar de amendă pentru violul de la Vaslui

CNA a decis să reanalizeze în ședința de marţi cazul emisiunii "La Măruță", în care a fost dezvăluită identitatea fetei violate din Vaslui. Aceasta este ultima dată când speța a mai putut fi analizată, potrivit regulamentului instituției.
După ce în ședința de la sfârșitul lunii iulie emisiunea nu a fost sancționată pentru că nu s-a întrunit numărul minim de voturi pentru ca o propunere să treacă, Consiliul Național al Audiovizualului a decis reintroducerea cazului pe ordinea de zi.

În ședința de marţi, Florin Gabrea, membru CNA, a propus sancționarea cu 100.000 de lei a postului pentru acest derapaj, însă propunerea nu a întrunit numărul minim de voturi, șase. Doar patru membri au votat pentru: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat și Dorina Rusu.
Pe de altă parte, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Răsvan Popescu, și Radu Călin Cristea au fost „împotrivă”, relatează site-ul paginademedia.ro.

Aceasta este ultima dată când speța a mai putut fi analizată de CNA, potrivit regulamentului instituției. "Din păcate acest subiect este închis", a declarat Moncia Gubernat, membru CNA și cea care a condus ședința.

Pe de altă parte, membrii CNA discută modificarea articolului  44 cu 2 din Codul Audiovizual: (2) Nu poate fi dezvăluită în niciun mod identitatea persoanelor care sunt victime ale infracţiunilor privitoare la viaţa sexuală; se exceptează situaţiile în care victimele şi-au dat acordul scris, sub condiţia respectării limitelor de identificare stabilite prin acord.

Monica Gubernat a propus ca într-o ședință viitoare să se discute despre o eventuală eliminare a excepției din acest articol.
Aceeași excepție a salvat și emisiunea "La Măruță" de la sancționare. Reprezentanții emisiunii aveau acordul scris din partea fetei din Vaslui pentru a apărea pe post. Din acest motiv, majoritatea membrilor CNA au votat împotriva sancționării Pro TV pentru cazul fetei din Vaslui.

În ședința din 28 iulie, s-a propus amenda maximă pentru "La Măruță", 200.000 de lei, însă nici atunci propunerea nu a întrunit numărul minim de voturi. Dorina Rusu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Valentin Jucan și Florin Gabrea au fost atunci „pentru” sancționarea postului, în timp ce Laura Georgescu, Radu Herjeu și Radu Călin Cristea au fost împotrivă, relatează paginademedia.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod