Catinca Roman a vorbit la "9409-Romnatica" despre venirea pe lume a fiicei sale

Facebook Twitter Comenteaza
Catinca Roman a vorbit la

Liza Panait, alaturi de Catinca Roman, Carmen Trandafir si doua reprezentante UNICEF, au vorbit la Romantica, sambata, 7 iunie, despre ce presupune "job-ul" de mamica si cum le-a schimbat viata aceasta experienta. Alaturi de invitatii Emei Pendiuc, a intervenit telefonic ambasadorul UNICEF Andreea Marin, explicand ce inseamna un spital-prieten al copilului din punctul de vedere al unei proapete mamici.

Editia de sambata a emisiunii "9409-Romantica" a incurajat invitatele din platou sa isi prezinte experientele proprii pentru a demonstra ca un copil nu reprezinta un impediment pentru cariera. Nu este un lucru usor, dar cu siguranta este ceva extraordinar.

"Este boala femeii moderne sa planifice totul si sa faca totul ca la carte. Eu, in momentul cand am ramas insarcinata, nu aveam absoult nimic pregatit, nu eram nici in cea mai buna perioada a vietii mele, stiam oarecum ca nu voi continua relatia cu  tatal Calinei, absolut toata lumea din jurul meu, in afara de cea mai buna prietena a mea imi spunea ca fac cea mai mare tampenie, ca o sa imi pun frana carierei, ca n-o sa reusesc sa mai fac nimic nici in plan  personal, nici profesional. Dar trebuie sa va spun ca a fost exact invers. Venirea pe lume a Calinei mi-a schimbat intr-un mod extraordinar si foarte pozitiv viata, mi-a schimbat complet prioritatile, cariera mea a mers foarte bine, insasi prezenta ei m-a schimbat, m-a responsabilizat enorm, mi-a dat un echilibru si m-a adus cu picioarele pe pamant", a povestit Catinca Roman.
 
Despre cat de importanta este nasterea naturala, alaptatul si conditiile dintr-un spital romanesc, a vorbit Andreea Marin, ambasador UNICEF: "Exista la noi spitale prieten al copilului, dar vrem sa existe din ce in ce mai multe astfel de unitati. Am vazut-o pusa in practica in strainatate si am inteles ce inseamna  un start bun in viata pentru un copil. Daca nu investim in copiii nostri astazi tot ce avem mai bun, de fapt nu investim in lumea in care vom trai maine, nu suna a lozinca, este purul adevar. Daca facem economie la resurse in ceea ce ii priveste pe copiii nostri de azi, de fapt ne furam singuri caciula. Vrem sa traim intr-o lume mai buna, avem pretentia ca traim intr-o tara civilizata care sa se ridice la nivelul celor la care tanjim, atunci  trebuie sa facem ceva pentru asta.", a declarat Andreea Marin.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod