Carmen Tănase și Matilda Pascal Cojocărița au strălucit pe scena Crizantemei de Aur

Trei mari nume ale muzicii românești au pășit ieri seară pe scena Crizantemei de Aur la Târgoviște. Matilda Pascal Cojocărița, Vlad Miriță și Florin Georgescu au oferit publicului un spectacol emoționant care a stârnit ropote de aplauze. Gazda tradițională a festivalului, îndrăgitul Adrian Păduraru, o are alături în această ediție pe marea actriță Carmen Tănase. Într-un duo spectaculos, prezentatorii i-au introdus pe cei din sală în atmosfera romantică a melodiilor de altădată la ediția cu nr. 46 a festivalului.
Recitalurile deosebite, încărcate de emoție ale celor trei voci de excepție au creat un val de energie și au atins sufletele celor prezenți. Întreaga sală a fost cucerită de poveștile de dragoste excepțional cântate de Matilda Pascal Cojocărița, acompaniată de soțul său, maestrul violonist Ștefan Cigu. Cunoscutul tenor Vlad Miriță a a ales pentru public iubite melodii interbelice, precum “Sub balcon eu ți-am cântat o serenadă“. Florin Georgescu, care onorează festivalul cu prezența sa pentru a 30 - a oară consecutiv, i s-a alăturat lui Vlad Miriță într-un duet spectaculos al compoziției “O sole mio”.
Acesta a continuat cu melodii de suflet, recitalul său culminând cu profunda interpretare a “Zarazei”.
 
Concursul de interpretare a debutat cu romanțe de suflet ale participanților, acompaniați de orchestra “Romanticii” condusă de maestrul Dan Ardelean. Printre cei care au urcat pe scena festivalului Crizantema de Aur în acest an s-au numărat: Cristina Mihaela Dan, Veronica Ionela Necula, Alexandru Rus, Diana Ciobanu, Voichița Regoș, Alexandru Chiriac și Elena Dragomir. Prestația participanților a fost evaluată de către juriu, a cărui președinte este și în acest an marea soprana Felicia Filip.
Acesteia i se alătură la ediția cu numărul 46 tenorul Florin Georgescu, dirijorul Voicu Enăchescu, profesorul Bogdan Matei, actorul Boris Petroff, artistul liric Matilda Pascal Cojocărița, mezzosoprana Paula Ciochină, maestrul Constantin Rusnak, artistul liric Gheorghe Turda și redactorul șef muzical Radio România Cultural Sorina Goia.
 
Sărbătoarea muzicală a fost pusă în valoare de scenografia și decorul realizate de marele regizor și scenograf Mihai Constantin Ranin. Acestea abordează tema naturii alături de concepte precum ecologie, de aici și utilizarea unei singure materii: hârtia, care exprimă fragilitate și delicatețe, precum crizantemele și romanțele.
Mai mult, fiecare intervenție muzicală a avut parte de o punere în scenă spectaculoasă subliniată de jocurile de lumini și umbre.
 
Festivalul va continua în această seară cu spectacole ale artiștilor internaționali ce vor interpreta genuri muzicale înrudite cu romanța precum canzonete din Italia, fado din Portugalia, flamenco din Spania, romanţa rusească, ungurească și ucraineană. Gala Laureaților Crizantema de Aur 2013 va avea loc duminică, 20 octombrie și va încânta publicul cu un spectacol deosebit de canțonete, pus în scenă de Teatrul Național de Operetă “Ion Dacian”: “Paris, mon Amour!”.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod