Andrea Bocelli s-a căsătorit

Tenorul italian s-a căsătorit cu partenera sa de viaţă, Veronica Berti, care este şi manager al artistului, vineri, în cadrul unei ceremonii restrânse ce a avut loc în Toscana.
Ziua căsătoriei cuplului a avut o semnificaţie specială, având în vedere că pe 21 martie s-au împlinit doi ani de la naşterea fetiţei cuplului, Virginia, informează site-ul contactmusic.com, citat de Mediafax.

Andrea Bocelli, în vârstă de 55 de ani, a mai fost căsătorit cu Enrica Cenzatti, cu care are doi fii adolescenţi. Cei doi s-au despărţit în anul 2002.

Bocelli s-a născut pe 22 septembrie 1958, în Lajatico, într-o familie de fermieri. La vârsta de 6 ani începe să ia lecţii de pian, flaut şi saxofon.
Din nefericire copilăria sa a fost marcată de un eveniment nefericit. Născut cu glaucom grav, artistul orbeşte total la doar 12 ani, în urma unui accident survenit în timpul unui meci de fotbal. La scurt timp după accident, el câştigă prima sa competiţie muzicală, Margherita d'Oro in Viareggio, cu melodia "O sole mio".

Cariera sa îşi are debutul la Festivalul San Remo, în 1994, la secţiunea dedicată debutanţilor, unde câştigă cu melodia "Calmo della Sera".
Imediat după festival, Bocelli lansează primul său album, ce poartă titlul melodiei câştigătoare.

Recunoaşterea internaţională vine în 1996, odată cu lansarea melodiei "Con te Partiro", care ulterior va fi rescrisă pentru a fi cântată în duet cu Sarah Brightman şi redenumită "Time to Say Goodbye". Albumul intitulat "Romanza", ce cuprinde melodia pe care milioane de fani voiau să o asculte la infinit, a depăşit toate recordurile de vânzări, notează Mediafax.

În 1997 îşi face debutul şi în operă, interpretând cu succes părţi din "Madame Butterfly" şi "Tosca".

Deşi iubeşte muzica, iniţial Andrea Bocelli s-a pregătit pentru o carieră de avocat.
El a obţinut titlul de doctor în avocatură şi chiar a lucrat o perioadă ca avocat la curtea de justiţie din Pisa. De-a lungul timpului, cu fiecare concert susţinut, reacţiile oamenilor din public l-au convins că adevărata sa menire este de a încânta şi emoţiona oamenii prin melodiile pe care le interpretează cu atâta pasiune.

Pe 2013, Andrea Bocelli a susţinut un concert extraordinar la Bucureşti, alături de soprana Angela Gheorghiu şi contratenorul Cezar Ouatu. Angela Gheorghiu şi Andrea Bocelli au mai concertat împreună în 2009, la Colosseumul din Roma, în cadrul unui eveniment caritabil.



Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod