Anda Adam a refuzat să cânte în Cecenia pentru 50.000 de euro

Cantareata a respins o ofertă de 50.000 de euro pentru un concert la Groznîi, de teama unor atentate sau a unei răpiri.
Cântăreaţa a respins o ofertă de 50.000 de euro pentru un concert la Groznîi, de teama unor atentate sau a unei răpiri. Propunerea a venit din partea organizatorilor unui eveniment în Groznîi, Cecenia. Managerul de booking internaţional al Andei a primit un telefon prin care i s-a propus un concert în aer liber în Cecenia, în faţa unui public de zeci de mii de persoane.

Alegerea Andei pentru acest mega spectacol a venit în urma succesului de care se bucură artista în Turcia, Dubai, Rusia şi Ucraina. Se pare că vestea show-ului pe care Anda l-a susţinut la Odessa, de Revelion, pentru 20.000 de euro, s-a răspândit şi în ţările învecinate şi a ajuns astfel la urechile milionarilor ceceni.Impresarul ei a primit propunerea unui concert de 45 de minute, la Groznîi, pe care Anda să îl susţină în această primăvară.
Când a auzit că este vorba de Cecenia, de teama unor posibile atentate, Anda Adam a ridicat tariful concertului la 50.000 de euro, sperând să fie refuzată.
Surprinzător, organizatorii s-au arătat dispuşi să îi plătească această sumă colosală, cel mai mare onorariu pe care l-ar fi primit un artist român, după Inna.

Anda a refuzat însă chiar şi onorariul de 50.000 de euro, din motive de siguranţă. S-a documentat pe internet şi a decis că este prea riscant să ajungă alături de echipa ei în ţara în care atentatele şi gradul de criminalitate se situează la nivel înalt.

În Cecenia au mai existat evenimente la care au fost invitate staruri internaţionale. Pentru preşedintele Ramzan Kadyrov, au venit, de exemplu, să îi ureze La mulţi ani Jean Claude Van Damme, Hilary Swank şi Vanessa Mae. Onorariile au fost substanţiale. Shakira, la rândul ei, a refuzat să cânte în Cecenia, chiar dacă i s-a oferit, se pare, un milion de euro.

Dacă ar fi acceptat, Anda ar fi urmat să pună în scenă un show eleborat, cu dansatori, acrobaţi, ecrane uriaşe LED, lumini, arificii şi efecte pirotehnice.
Show-ul ar fi durat 45 de minute, timp în care Anda ar fi cântat atât piesele sale, cât şi două coveruri internaţionale şi o adaptare a unei piese tradiţionale.

“Chiar dacă suma pe care urma să o primesc era foarte mare, am considerat că este mai important să nu risc. Este vorba, în fond, şi de viaţa mea şi a dansatorilor, a unei întregi echipe cu care ar fi trebut să mă deplasez în Cecenia. Mi s-a oferit pază, gărzi de corp, dar prefer să muncesc mai mult pentru aceşti bani, În România sau în alte ţări, în condiţii de siguranţă! Bodyguarzii puteau fi complici cu cei care plănuiesc răpiri sau atentate. Mi s-a spus că, în astfel de cazuri, soluţia era doar să fim păziţi de armată, cu mitraliere. Însă nu am putut cere acest lucru. Mi s-a părut deplasat!”, a declarat Anda Adam pentru revista Spy.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod