Amuzant: pentru ce se bat foștii soți după divorț

7 Aprilie 2012
Disputele privind casa sau maşina sunt frecvente după divorț. Foştii soţi ajung însă să se războiască şi pentru lucruri mărunte, cum ar fi o tigaie sau un borcan de muştar scump.
Disputele privind casa sau maşina sunt frecvente după divorț. Foştii soţi ajung însă să se războiască şi pentru lucruri mărunte, cum ar fi o tigaie sau un borcan de muştar scump.

Avocaţii care se ocupă de divorţuri se întâlnesc des cu astfel de cazuri, fiind surprinşi să constate că unii oameni sunt dispuşi să plătească cheltuieli de judecată enorme pentru lucruri care ar costa mult mai puţin dacă le-ar înlocui, informează ziarul britanic Daily Mail, citat de agenția Mediafax.

Unul dintre cazurile neobişnuite este cel al unui bărbat care s-a ataşat atât de tare de o tigaie încât nu a vrut să renunţe la ea sub niciun chip după divorţ.
"Soţia lui a luat tigaia când s-a mutat, aşa că el i-a luat inelul de logodnă. Când, până la urmă s-au înţeles, a trebuit să se întâlnească la jumătatea distanţei dintre noile lor case pentru a schimba cele două bunuri", a spus avocatul David Milburn despre cazul său.

O altă clientă a lui şi-a dorit neapărat ca fostul soţ să-i înapoieze delicatesele luate din frigider, un somon afumat şi un borcan scump de muştar.
"Eu i-am explicat că va costa mult mai mult să pornească o acţiune în instanţă decât să cumpere alte produse la fel, dar ea a dorit neapărat să le aibă pe cele luate de fostul soţ", a mai spus avocatul.

Firma de avocatură Pannone, din Manchester, a realizat un studiu privind neînţelegerile în divorţ asupra împărţirii bunurilor de o mai mică valoare. Fiona Wood, una dintre avocaţi, a explicat că cei care divorţează sunt dispuşi să plătească sume enorme instanţei pentru lucruri de o mai mică valoare, cum ar fi CD-uri, cărţi, peştişori aurii sau aspiratoare.


Chiar şi divorţurile care implică sute de mii de euro pot fi întârziate din cauza disputelor pentru lucruri care costă doar câţiva euro. "Unele cupluri se ceartă doar de dragul de a se certa. Costurile de judecată sunt mult mai mari, dar o fac doar pentru a demonstra ceva fostului", a concluzionat ea.

O altă dispută ciudată a fost cea a cuplului care deţinea un centru de echitaţie şi un armăsar valoros. Înţelegerea privind bunurile s-a oprit la modul în care sperma calului va fi împărţită.
"Veţi fi surprinşi cum cuplurile împart lucruri valoroase fără probleme, dar sunt dispuşi să arunce cu mii de euro pentru cele mai ciudate posesii. Cheia e să-ţi menţii capul limpede şi să-ţi spui că e doar o afacere", a menţionat avocata Amanda McAlister.

O dispută celebră privind împărţirea bunurilor după divorţ a fost cea dintre fotbalistul Ashley Cole şi Cheryl Cole privind custodia celor doi câini chihuahua, Buster şi Coco, relatează Mediafax.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • http://mediatorbucurestimustat pe 30 Apr 2012, 16:35
    medierea are solutia

    Daca ar ajunge la mediator toate aceste discutii ar fi o negociere inteligenta nu un scandal de mahala !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod