Alexandru Ciucu va studia actoria și regia de film la Hollywood

1 Octombrie 2013
Facebook Twitter Comenteaza
Alexandru Ciucu va studia actoria și regia de film la Hollywood
Alexandru Ciucu a decis ca, în paralel cu activitatea de designer de costume masculine și feminine, să se specializeze în domeniul cinematografei.

În acest sens, a plecat la Hollywood pentru a se înscrie la una din cele mai bune școli de profil din Cetatea Filmului, New York Film Academy.

Ciucu va urma cursuri de actorie și de film making, incluzând specializări în scenariu, regie, producție și marketing de film.
„Vreau să învăț de la cei mai buni din branșă, de aceea am ales ca destinație Hollywood-ul. Filmul îți permite să comunici mult mai bine emoțiile și experiențele pe care vrei să le împărtășești celorlalți.
Am câteva idei de scenariu care cred că vor aduce o nouă percepție asupra filmului românesc. Consider că împletirea fashion-ului cu cinematografia mă va împlini profesional”, declară designerul.

Alexandru Ciucu își dorește ca proiectele sale să contureze frumos imaginea externă a României
„Știu că este mult mai greu să construiești valori decât să le distrugi, dar și satisfacția reușitei este mult mai mare. Arta are puterea de a face cunoscute valorile românești, mai mult decât, spre exemplu, afacerile sau medicina, pentru că are expunere mult mai mare și ajunge direct în sufletele oamenilor, înainte de a ajunge în mintea lor unde pot fi alterate de stereotipii.
Să ne amintim doar că muzica, moda, filmul și pictura sunt domeniile în care cei mai mulți români se remarcă peste hotare”, spune designerul.

În Statele Unite ale Americii Alexandru Ciucu s-a întâlnit cu mai mulți români celebri care au dezvoltat conexiuni în Cetatea Filmului. Cu toții l-au sfătuit și l-au încurajat să își urmeze visul.
„Am reușit să mă văd cu Monica Bârlădeanu, Marius Moga și cu fotograful Edward Aninaru. Fiecare a avut păreri pertinente legate de proiectul meu și m-au ajutat în luarea unor decizii”.


Designerul vestimentar urmează să înceapă în curând cursurile, iar pe parcurs să pună bazele primului său proiect cinematografic.

New York Film Academy este instituția absolvită de multe nume celebre din industria filmului. Studenții au ocazia să învețe de la profesori cu experiență, să facă practică în studiouri profesionste și să ia parte la seminarii ale unor oaspeți de onoare precum Steven Spielberg, Kevin Spacey, Ben Stiller sau Anthony Quinn.
Designerul Alexandru Ciucu este, din 2010, furnizor oficial al Casei Regale a României, iar anul acesta a primit titlul de “maestro” din partea Majestății Sale Regele Mihai.  Alexandru Ciucu a reușit în ultimii ani să ducă moda românească peste hotare, prezentând colecțiile sale exclusiviste la Monte Carlo în fața elitei principatului de pe Coasta de Azur.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod