Alexandru Ciucu a premiat cele mai bune costume de film la Premiile Gopo: Cinematografia este marea mea pasiune”!

Alexandru Ciucu a urcat aseara pe scena Galei Premiilor Gopo pentru a anunta si a inmana trofeul pentru „Cele mai bune costume de film”. Distinctia i-a fost oferita Mariei Miu pentru contributia la filmul „Domnisoara Christina”.

Este cel de-al cincilea an in care Alexandru Ciucu este invitat sa participe la cea mai mare gala a cinematografiei romanesti, insa este pentru prima data cand a urcat pe scena pentru a inmana un premiu.

„Invitatia a venit chiar din partea prietenului meu Tudor Giurgiu, amfitrionul acestei gale, pornind tocmai de la legatura dintre specificul premiului pe care il inmanez si natura activitatii mele profesionale. Propunerea a venit si pe fondul faptului ca in ultimii ani m-am apropiat foarte mult de aceasta zona a filmului, mergand la festivaluri, pe platouri de filmare, ajungand chiar sa am cateva roluri secundare.

Filmul ma atrage tot mai mult, una din marile mele dorinte fiind ca intr-o zi sa pot realiza propria productie cinematografica”, declara Alexandru Ciucu.

Designerul subliniaza importanta costumelor in productii de cinema. „Alegerea costumelor intr-un film este o treaba foarte migaloasa si care cere multa atentie: sa tii cont in ce an se desfasoara actiunea, in ce tara, daca este anotimp cald sau rece, daca personajul este bogat sau sarac, tanar, batran sau intre doua varste, rebel sau clasic.
In opinia mea, cel care se ocupa de costume este unul din cei mai importanti oameni de pe platou, dupa regizor”
, declara creatorul de costume premium.



Alexandru Ciucu a realizat, de-a lungul carierei, inclusiv costume pentru productii cinematografice. „I-am creat o tinuta chiar si regretatului Gheorghe Dinica. In prezent colaborez pentru costumele personajului principal al unui film ce se va lansa probabil spre sfarsitul acestui an. M-a fascinat dintotdeauna cinematografia prin forta ei de a schimba lumea si oamenii, de a ne arata lucruri pe care altfel poate nici nu ni le imaginam.

Filmul are puterea de a te face sa visezi frumos, de a te face sa crezi in forta ta de a reusi. Ma intreb cateodata cum ar fi aratat lumea fara Charlie Chaplin sau Romania fara filmele lui Sergiu Nicolaescu. Cred ca lumea ar fi un loc mult mai anost fara cinema”, mentioneaza designerul.

 

Foto: Silviu Covaci

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod