Adio, Eurovision 2016! Ovidiu Anton nu mai cântă în Suedia


Cel mai afectat de această situaţie este Oviu Anton, artistul care ar fi trebuit să cânte piesa "Moment of Silence" pe scena din Stockholm. În vârstă de 33 de ani, acesta a mai urcat pe scena competiţiei naţionale a Eurovision de patru ori, în 2010, 2012, 2013 şi 2015.

"Dragi prieteni, am primit şi eu într-un final înştiinţarea oficială. Încerc să zâmbesc şi să nu mă ia valul însă... e nedrept.  Eu rămân acelaşi, acelaşi artist sincer, acelaşi luptător care a câştigat prin votul juriului şi al publicului...

dar cu toate astea, paradoxal, trebuie să mă declar învins... de cine? de ce ? Corect??? ... nu ştiu cum să o spun frumos acum aşa că mă abţin", a scris artistul pe pagina lui de Facebook.

Ovidiu Anton s-a născut pe 24 februarie 1983, la Bucureşti. A studiat chitara şi pianul la şcoala de muzică. Din dorinţa de a compune şi a interpreta muzică rock, în 1998 a înfiinţat trupa Carpe Diem, alături de care a concertat în ţară şi străinătate timp de 4 ani.

A câştigat locul al doilea la secţiunea interpretare a Festivalului Naţional Mamaia 2003, cu piesa proprie "Vreau", iar între 2004 -2006 a fost desemnat şef de promoţie al Şcolii Vedetelor, ediţia a doua, o producţie organizată de Televiziunea Română.

Ovidiu Anton a reprezentat România la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur în 2005, iar din 2008 a fost solistul trupei Pasager, alături de care a susţinut sute de concerte şi a participat la selecţia naţională Eurovision 2010, cu melodia "Running Out Of Time" (locul al şaselea).
Împreună cu aceeaşi trupă, a câştigat locul al doilea la secţiunea rock, din cadrul Festivalului Naţional Mamaia 2011.

Ulterior, Ovidiu Anton a hotărât să meargă mai departe interpretând propriile sale creaţii. De aceea, prezentarea melodiei sale "I Walk Alone" la selecţia naţională Eurovision 2012 a expus momentul prin care acesta trecea. Atunci, Ovidiu Anton a ocupat poziţia a cincea.

Ovidiu Anton a mai încercat să câştige selecţia naţională a Eurovision în 2013, cu melodia "Run Away With Me Tonight" (locul al 11-lea), şi în 2015, cu piesa "Still Alive" (locul al treilea).

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gina pe 22 Apr 2016, 20:23
    Unde sunt banii?

    Păi s-au cam dus la cele două DEZIDENŢE a BARONILOR români. Panama şi Monte Carlo. Vezi în google articolul „Grupul MONACO sau unde sunt banii transferați din România” şi vei rămâne perplex

    0
    0

  • ioana pe 22 Apr 2016, 19:48
    fara cuvinte

    Ce sa mai zicem,e urat sa se intample asa ceva ,dar adevarata catastrofa este ca echipa de gimnastica a Romaniei nu va fi prezenta la Rio,sport distrus,muzica distrusa,sosele distruse,au distrus tot nenorocitii ,unde sunt banii de la popor daca in toate domeniile de la medicina pana la arte si sport lipsesc fonduri Smecherasii isi fac vacante exotice si isi trimit plozii la scolii straine cu banii nostrii,RUSINE

    0
    0

  • George pe 22 Apr 2016, 18:30
    Nu-i bai

    Păi dacă de 4 ori s-a prezentat la Eurovision acest solist şi a luat doar... praful de pe tobă, ce atâta văicăreală? Acuma ar fi obţinut acelaş loc... fruntaş din coadă. Mai demn este să nu participe România la acest concurs decât să fie în urma tuturor. Că nici piesa nici interpretul nu te făceau să cazi în extaz. Aşa cel puţin să rămână cu convingerea FERMĂ că ar fi câştigat CU SIGURANŢĂ trofeul dacă... Dacă şi cu parcă se plimbau în barcă, la mijlocul lacului s-a dus barca dracului... aşa era poezia copilăriei... aşa erau şi şansele INDUBITABILE ale acestui interpret, dacă...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod