Ada Condeescu, in juriul Festivalului International de Film d'Amour de Mons din Belgia

Actrita Ada Condeescu a fost aleasa anul acesta sa faca parte din juriul Festivalului International de Film d'Amour de Mons, o competitie cinematografica belgiana, care are loc anual in orasul Mons.
Aflat la editia cu numarul 32, festivalul de film d'Amour de Mons a reunit in juriul international din care face parte si Ada Condeescu importante nume ale cinematografiei mondiale ca Daniele Luchetti, regizor italian premiat la Cannes, Teco Celio, Tania de Montaigne, Joy Esther, dar si scenaristul si actorul francez Philippe Harel, care este si presedintele competitiei belgiene de film.

Unsprezece filme premiate deja la festivaluri de prestigiu din intreaga lume vor concura pentru a castiga Marele Premiu la Festivalul International de Film d'Amour de Mons, printre acestea aflandu-se si "Bucuresti Non-Stop" regizat de Dan Chisu.

Desi Ada Condeescu nu este la prima experienta de acest gen, pentru ca a mai facut parte din juriile unor festivaluri de film din Vilnius, Sofia, Sarajevo, Torun si Cipru, actrita marturiseste ca ipostaza de jurat o ajuta sa priveasca lucrurile dintr-o perspectiva noua: ”Sunt fericita sa pot calatori in toata lumea ca membru al unui juriu, pentru ca de multe ori ai ocazia sa vezi filme foarte bune care nu sunt distribuite in Romania, ii cunosti pe regizori si pe actori si afli despre viziuni si culturi la care altfel nu ai avea un acces real.
Este o pozitie diferita, cea pe care o adopt in momentul in care privesc un film si apoi stiu ca trebuie sa-l dezbat. E adevarat ca folosesc aceasta detasare doar atunci cand sunt intr-un juriu. Nu mi-ar placea sa-mi pierd felul instinctiv atunci cand privesc un film sau sa devin prea tehnica. Este insa un exercitiu excelent!
”, spune actrita.

Ada Condeescu, actrita care a castigat Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin alaturi de echipa filmului “Eu cand vreau sa fluier, fluier” si premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul de la Sarajevo cu rolul din “Loverboy”, de doua ori nominalizata la Premiile Gopo pentru interpretarile din ”Loverboy” si ”Eu cand vreau sa fluier, fluier”, va putea fi vazuta anul acesta in rol principal in filmul "Dincolo de calea ferata", regizat de  Catalin Mitulescu, care va avea premiera la finalul lunii aprilie.

In aceasta pelicula, Ada Condeescu interpreteaza rolul principal feminin, cel al Monicai, ”frumoasa din cartier a carui iubit pleaca in Italia sa lucreze, in timp ce ea ramane aici, visand la acea tara straina, la limba italiana, la muzica de acolo si la orasele italienesti”, povesteste actrita care a acumulat cu personajul Monica al saselea rol principal din cariera ei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod