A murit Mary Anderson, actrița din filmul "Pe aripile vântului"

Actriţa care a interpretat personajul Maybelle Merriwether în filmul "Pe aripile vântului" (1939), de Victor Fleming, a decedat la vârsta de 96 de ani, duminică, într-un azil de bătrâni din Burbank, California.
Mary Anderson primise iniţial rolul lui Scarlett O'Hara din acest film, o adaptare a romanului omonim scris de Margaret Mitchell, însă, deoarece partitura principală i-a revenit lui Vivien Leigh, Anderson a interpretat în cele din urmă personajul Maybelle Merriwether, verişoara lui Scarlett, informează site-ul contactmusic.com, citat de Mediafax.

Mary Anderson, născută în Alabama, a mai jucat în "Barca de salvare/ Lifeboat" (1944), regizat de Alfred Hitchcock, în "Flight Angels" (1940), "Cheers for Miss Bishop" (1941), "The Song of Bernadette" (1942) şi "Destinul doamnei Norris/ To Each His Own" (1946).
De asemenea, a interpretat rolul fiicei preşedintelui Woodrow Wilson, Eleanor, în filmul "Wilson" din 1944.

Actriţa americană a avut şi o carieră îndelungată în televiziune, jucând în longevivul serial "Peyton Place", care a debutat în 1964, şi în serii de succes precum "Perry Mason", "The Californians" şi "My Three Sons".

Mary Anderson a fost căsătorită cu actorul Leon Shamroy, până la moartea acestuia, în 1974.

În 1960, actriţa a primit o stea pe Walk of Fame, notează Mediafax.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod