A murit compozitorul lui Elvis Presley

Billy Strange, cel care a creat mai multe piese pentru Elvis şi a acompaniat la chitară artişti celebri, precum Nancy Sinatra, a murit la vârsta de 81 de ani. Vezi aici piesele compuse de el!

Billy Strange, cel care a creat mai multe piese pentru Elvis Presley, precum "A Little Less Conversation", şi a asigurat acompaniamentul la chitară pentru artişti celebri, printre care Nancy Sinatra ("Bang Bang"), a murit la vârsta de 81 de ani.

Muzicianul a scris mai multe piese pentru Elvis Presley, împreună cu Mac Davis, inclusiv "A Little Less Conversation", care a înregistrat un succes minor la lansarea în 1968, dar a devenit un hit mondial abia în 2001, după ce a făcut parte din coloana sonoră a filmului "Ocean's 11", graţie remixului conceput de Junkie XL, informează site-ul nme.com, citat de agenţia Mediafax.

În afara colaborării cu "Regele", Strange a asigurat acompaniamentul la chitară pentru numeroşi artişti, precum Frank Sinatra, Sammy Davis Jr, Wanda Jackson şi The Beach Boys.

Dar cea mai celebră a fost colaborarea sa cu Nancy Sinatra la hitul "Bang Bang".

Strange s-a ocupat de aranjamentele orchestrale pentru mai multe piese ale lui Nancy Sinatra, produse de Lee Hazlewood în anii 1960, inclusiv "These Boots Were Made For Walking" şi duetul acesteia cu tatăl ei "Something Stupid", notează sursa citată de Mediafax.

Billy Strange a murit în locuinţa sa din Nashville, Tennessee, pe 22 februarie, iar motivul decesului nu este cunoscut.

  

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ritapavone pe 24 Feb 2012, 22:22
    ,,IUBESC MUZICA,,

    ,,IUBESC MUZICA LUI ELVIS PRESLEY,,

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod