A murit actriţa Alicia Rhett

Artista americană, care a jucat în filmul "Pe aripile vântului/ Gone With The Wind", lansat în 1939, a murit vineri, în Charleston, Carolina de Sud, la vârsta de 98 de ani, au declarat oficialii azilului de bătrâni unde artista locuia.
Actriţa i-a dat viaţă personajului India Wilkes, sora lui Ashley Wilkes, în filmul "Pe aripile vântului/ Gone With The Wind", bazat pe romanul omonim al scriitoarei Margaret Mitchell, câştigătoare a premiului Pulitzer, notează agenția Mediafax.

"Cu adevărat o femeie frumoasă, pasiunea ei pentru arte şi iubirea pentru Charleston au fost de neegalat. Alicia a fost o doamnă blândă", a declarat Bill Trawick, preşedinte al Bishop Gadsden Episcopal Retirement Community din Charleston, unde actriţa locuia din 2002.

Alicia Rhett s-a născut la data de 1 februarie 1915, în Savannah, Georgia, şi s-a mutat în Charleston cu mama sa, după ce tatăl său a murit în Primul Război Mondial.

Rhett a fost pasionată de pictură şi ilustraţii, realizând portrete ale colegilor săi de platou, înclusiv ale celor cu care a jucat în filmul "Pe aripile vântului/ Gone With The Wind".

De asemenea, Rhett s-a oferit să picteze şcoli publice, informează TCM, citat de Mediafax.

Actriţa a murit la Bishop Gadsden vineri, cauza morţii nefiind deocamdată cunoscută.

Printre actorii care au jucat în filmul "Pe aripile vântului/ Gone With The Wind" şi mai sunt în viaţă se numără Olivia de Havilland, în vârstă de 97 de ani, care a interpretat personajul Melanie Hamilton, Mary Anderson, în vârstă de 93 de ani, care a portretizat-o pe Maybelle Merriweather, şi Mickey Kuhn, în vârstă de 81 de ani, care i-a dat viaţă personajului Beau Wilkes.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod