3,8 tone de deşeuri colectate la Peninsula

de Nicoleta Tarantus, 3 Septembrie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
3,8 tone de deşeuri colectate la Peninsula
3,8 tone de deşeuri de ambalaje reciclabile au fost colectate în perioada 26-29 august la cel mai mare festival din România, Festivalul Peninsula de la Târgu Mureş.  

744 kg deşeuri hârtie-carton, 3.044 kg deşeuri de plastic şi 67 kg metal (doze de aluminiu) au fost aduse la Punctul Verde de pe teritoriul festivalului, unde Eco Rom Ambalaje, partenerul eco al Peninsula, i-a aşteptat pe cei mai ecologici dintre peninsulari cu tricouri şi multe alte premii constând în bere, băuturi răcoritoare şi mâncare gătită.

 
"Zeci de tineri au fost prezenţi zilnic la Punctul Verde al Festivalului pentru a da răspunsul corect la eco-extemporalului  zilei. Ne-am distrat dar am şi colectat. Cantităţile de anul acesta au crescut comparativ cu anul trecut - de aproape trei ori mai multe deşeuri de hârtie-carton şi de patru ori mai multe deşeuri de plastic", a declarat Lorita Constantinescu, Director Relaţii Publice şi Comunicare, Eco-Rom Ambalaje.


La Punctul Verde a fost prezent şi ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, care a lăudat iniţiativa Peninsula şi a compus chiar catren din cuvintele: colectare, selectare, ambalaje, ca o cerinţă a eco-extemporalului din ziua respectivă.
 
Până în prezent, Eco-Rom Ambalaje a pus la dispoziţia populaţiei, cu sprijinul partenerilor săi, peste 6.000 de containere de colectare selectivă, de care beneficiază 3,5 milioane de cetăţeni, în peste 80 de localităţi din ţara.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod