"21: Sansa vietii lui" - pe DVD si Blu-ray

24 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza


Din distributia acestui film face parte Kevin Spacey. Este un film de actiune care ne introduce in lumea cazinourilor din Las Vegas.

Dupa ce a regizat mai multe comedii romantice ("Blonda de la drept", "Soacra mea e o scorpie"), Robert Luketic, care a obtinut primul premiu pentru regie cand avea doar 15 ani, prezenta o reteta-minune prin care cazinourile pot fi infrante. "21: sansa vietii lui" prezinta povestea adevarata a unor tineri supradotati, al caror profesor de matematica a lasat candva Vegas-ul mai sarac cu cateva milioane de dolari, invatandu-i acum cum sa triseze la blackjack (21).

Student la reputatul Institut de Tehnologie din Massachusetts (M.I.T.), Ben Campbell (Jim Sturgess) are nevoie de sute de mii de dolari pentru a-si achita taxele scolare. Bursa ii este refuzata, iar salariul pe care il primeste ca vanzator intr-un magazin de imbracaminte abia ii permite sa se intretina. Observandu-i mintea sclipitoare si abilitatea de a face spontan calcule din cele mai complexe, profesorul sau de matematica (Kevin Spacey) il invita, alaturi de alti studenti, intr-un proiect pe cat de ambitios, pe atat de riscant: o metoda de a trisa la jocurile de carti in cazinourile din Las Vegas.

Folosindu-se de statistica, pun la punct un sistem complex de numarare a cartilor care ies din joc pentru a estima probabilitatea de castig pe baza celor care raman, isi fac acte false si se incumeta sa triseze in cele mai bine pazite cazinouri din lume. Castigurile asteptate nu intarzie sa apara, insa masa de joc e un teren minat si cerberii cazinourilor, in frunte cu Cole Williams (Laurence Fishburne), sunt cu ochii pe ei. Ben, fascinat de averea castigata subit si de irezistibila sa coechipiera, Jill Taylor (Kate Bosworth), isi forteaza norocul, punand in pericol intreaga echipa.

Ca sa fie credibili ca jucatori "profesionisti", cei cinci actori din rolurile principale chiar au invatat sa joace blackjack inainte de filmari. Initial, realizatorii se temeau ca patronii cazinourilor nu vor agrea sa participe la un film care ii prezinta vulnerabili in fata unor trisori. De fapt, au fost chiar incantati, caci tocmai asta creeaza oamenilor impresia ca pot pacali vigilenta personalului din cazinouri si ii aduce la masa de joc. Filmul a avut un succes rasunator de box office, inregistrand vanzari de peste 80 de milioane de dolari.

O imagine mai clara asupra jocurilor de cazinou ne ofera bonusurile speciale ce insotesc filmul: mini-filmele "21 - Avantajul jucatorului", "Strategia de baza: Un jurnal complet de film", "Banii vorbesc: un tur al vietii bune", comentariile producatorilor, joc virtual de blackjack, trailerele filmelor "Hancock", "Vantage Point", "Nu te pune cu Zohan", "Mireasa e iubita mea", "Men in Black".

Pretul recomandat pentru DVD este de 54,9 lei, iar pentru Blu-ray, 99,9 lei.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod