Primul meu recital la vioara

Era prima aparitie pe scena, chiar daca se petrecea in fata colegilor de liceu, la Balul Bobocilor.

Era prima aparitie pe scena, chiar daca se petrecea in fata colegilor de liceu, la Balul Bobocilor.

Trebuia sa sustin un recital la vioara, timp de 10 minute. Acasa, in fata oglinzii, totul decurgea fara probleme: calma, stapana pe mine si pe mainile mele, notele curgeau la fel de lin ca un izvor de munte. Eram convinsa ca si pe scena totul va fi la fel de simplu, insa, pe masura ce zilele treceau si se apropia momentul debutului meu, mainile imi erau tot mai grele si mai nesigure, gandurile mai involburate ca niciodata, iar notele parca refuzau sa se aseze sub degetele mainii stangi.

Nimic nu-mi mai iesea cum trebuie, fiecare repetitie era un adevarat chin, uitam notele, incurcam partiturile si ma tortura un singur gand: ca voi esua lamentabil si toti colegii vor rade de mine si de "prestatia" mea.

Amintirea celor doua nopti de dinaintea recitalului in care nu am inchis un ochi de emotie este inca foarte vie. In ciuda incurajarilor care veneau din partea familiei, dar si a profesorului meu de vioara nu am reusit sa ma adun si nici sa duc partitura pana la capat fara sa gresesc notele.
Era pentru prima data cand traiam aceasta neputinta si imi suna adanc in minte fiecare nota falsa. Dar stiam ca nu voi renunta. Ei, si cand am vazut eu ca nu e chip sa cant partitura corecta am zis ca macar sa ma torturez cu notele false care apareau ... ca ciupercile dupa ploaie.

Si iata-ma pe scena, in fata catorva sute de perechi de ochi, atintite catre mine, cu un reflector indreptat spre mine, a carui caldura parea sa concureze cu soarele intr-o torida zi de vara.

Liniste deplina, dar “Mica Serenada” a lui Mozart refuza sa tulbure tacerea salii.
Cu un ultim efort, mana dreapta s-a incordat pe arcus, iar notele au inceput sa zboare prin sala in care publicul asculta parca fermecat tesatura muzicala plecata din minuscula cutiuta muzicala.

A fost seara debutului meu si cel mai emotionant moment pe care l-am trait. A fost seara mea si am cucerit cel mai mare "critic" muzical: publicul. 

Intra in sectiunea Momente Intense de pe Coffeechat.ro si povesteste-ne momentele intense din viata ta! Cele mai frumoase povesti vor fi premiate! 

29 Iulie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod